μάθε tips .. για το τέλειο μακιγιάζ ματιών, ανάλογα με το σχήμα τους-!!

Οι makeup artists δημιουργούν οπτικές παραισθήσεις. Όμως δεν είναι μυστικοπαθείς και γι’ αυτό μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά του μακιγιάζ για κάθε σχήμα ματιών, ώστε τα μάτια σου  να δείχνουν πιο μεγάλα, ανάλογα με το σχήμα τους.

«Κουκουλωτά»

Καθώς τα βαριά βλέφαρα μπορεί να ρίχνουν μια σκιά που να κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο μικρά, η makeup artist Lori Taylor-Davis απλώνει μια bronze πούδρα κατά μήκος της κάτω βλεφαρίδας. Το μεταλλικό χρώμα φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάνοντας όλη την περιοχή να δείχνει μεγαλύτερη.

Με φορά προς τα επάνω

Αυτό το σχήμα ματιών είναι συνήθως πιο φαρδύ στις εξωτερικές γωνίες, οπότε τράβηξε την προσοχή σε εκείνο το σημείο. Αφού τονίσεις το επάνω βλέφαρο με μία σκούρα ματ σκιά (δοκίμασε στο χρώμα του καφέ ή του κάστανου), άπλωσε το χρώμα προς τα επάνω προς το σημείο που διπλώνει το βλέφαρο, αλλά μόνο στο εξωτερικό ένα τρίτο του βλεφάρου. Φώτισε το υπόλοιπο βλέφαρο με μια σαμπανιζέ απόχρωση.

Με φορά προς τα κάτω

Αυτή η συμβουλή ακούγεται παράλογη: Τράβηξε μια πιο έντονη γραμμή με ένα μαλακό μολύβι ή με σκιά στην εξωτερική γωνία της γραμμής του επάνω βλεφάρου ώστε να μπορείς να την απλώσεις προς τα έξω και επάνω προς τον κρόταφό σου. «Τραβώντας την προσοχή σε εκείνη την περιοχή τα μάτια σου θα δείχνουν μεγαλύτερα και οι άκρες τους ανεβασμένες προς τα πάνω» λέει η makeup artist Molly R. Stern.

Σχήμα ματιών: Στρογγυλά

Τα στρογγυλά μάτια είναι πλατιά σε όλο τους το μήκος – απλά πρέπει να τα επιμηκύνεις. «Άπλωσε ελαφρά προς τα έξω τη σκιά και το μολύβι» προτείνει ο makeup artist Nick Barose. Εντυπωσιακό εφέ θα δώσει επίσης η επιπλέον μάσκαρα στο εξωτερικό ένα τρίτο των βλεφαρίδων σου.

πηγή: www.shape.gr