Τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα ;; διάβασε και μάθε σύμφωνα με τα “μερομήνια”!!

Πολλοί αναρωτιούνται με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα καθώς προγραμματίζουν τις διακοπές τους και τις μετακινήσεις τους.

Σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, με ισχυρές βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στα πεδινά. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, ενώ από Παρασκευή ο καιρό βελτιώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Για τα Χριστούγεννα ωστόσο προβλέπεται ήπιος καιρός, χειμωνιάτικος μεν αλλά χωρίς ακραία φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, η 25η Δεκεμβρίου θα είναι μια κλασική χειμωνιάτικη μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και όπως όλα δείχνουν ο καιρός δεν θα δυσκολέψει τις μετακινήσεις των εκδρομέων.

Πιο αναλυτικά:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

1 -16 Καθαρά χειμωνιάτικες μέρες Θερμοκρασία (8 – 18 οC). Με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Πιθανοί βοριάδες θα ρίξουν περαιτέρω  τη θερμοκρασία (6 – 15 οC) .

17 -31 Σχετικά ανοδικά θα κινηθεί η Θερμοκρασία (12 – 22 οC) . Λιακάδες θα διατηρούν τις ζεστές σχετικά μέρες .Πολύ δροσερά, κρύα βράδια .

Χριστούγεννα Κυριακή 25η Δεκέμβρη. Γλυκιά χειμωνιάτικη βραδιά .

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2016 – 2017

Τι είναι τα Μερομήνια

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα.

Τα «μερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.

πηγή:  www.piraeuspress.gr