Μπορείς και έχεις την δυνατότητα να αποδράσεις αυτές τις γιορτές; Τότε κοίταξε ξεχωριστά μέρη που μπορείς να πας ανάλογα με το τι ζητάς… και την οικονομική σου δυνατότητα!!

Θέλετε κρύο ή ζέστη; Events ή όμορφες παραλίες που θα σας πάρουν μακριά από το χειμώνα; Όπως και να ‘χει, σας έχουμε έναν προορισμό για κάθε περίσταση.

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούστα

Θέλετε κρύο ή ζέστη; Events ή όμορφες παραλίες που θα σας πάρουν μακριά από το χειμώνα; Όπως και να ‘χει, σας έχουμε έναν προορισμό για κάθε περίσταση.

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούστα

 Ο Δεκέμβριος είναι μήνας Χριστουγέννων για τους περισσότερους. Κάποιοι, όμως, θέλουν να απέχουν από όλο αυτό το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, να συμπεριφερθούν σαν να μην έχει κάτι ξεχωριστό αυτός ο μήνας κι απλώς να κάνουν ένα ταξίδι με θέμα όχι απαραίτητα το πιο χριστουγεννιάτικο μέρος, αλλά το πιο ξεχωριστό και μοναδικό γι’ αυτή την εποχή, ανάλογα, πάντα, με τα γούστα.

Προορισμοί για ανεβασμένες θερμοκρασίες

Αβάνα, Κούβα

Κάποιοι δεν συμπαθούν το χειμώνα, όσο κι αν το τοπίο παίρνει μια πιο παραμυθένια χροιά. Γι’ αυτούς, ένας κατάλληλος προορισμός μέσα στο Δεκέμβριο είναι η Αβάνα,η πολύχρωμη πρωτεύουσα της Κούβας (φωτό). Η μέση θερμοκρασία Δεκέμβριο μήνα εκεί είναι γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο ήλιος λάμπει για περίπου 8 ώρες την ημέρα. Στις 17 Δεκεμβρίου, μάλιστα, πραγματοποιείται και η ετήσιαΛιτανεία της λειψανοθήκης Αγίου Λαζάρου, όπου 50 χιλιάδες πιστοί ακολουθούν στα γόνατα ή ακόμη και σερνόμενοι για χιλιόμετρα, αναζητώντας την ευχή του, καθώς όσο πιο δύσκολα φτάσει κάποιος στη λειψανοθήκη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ευχή που θα πάρει.

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούστα

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Στις ίδιες θερμοκρασίες και λίγο παραπάνω κινείται και το Ρίο της Βραζιλίας, το οποίο φτάνει κατά μέσο όρο τους 25 βαθμούς Κελσίου τον Δεκέμβριο, φτάνοντας ακόμη και τους 29 ανά περίσταση. Όσοι βρεθούν εκεί, φυσικά και κατευθύνονται προς τη διάσημη παραλία Ipanema για να απολαύσουν τον ήλιο, εκτός, όμως, από την υπέροχη άμμο και τη θάλασσα, το Ρίο φημίζεται και για τα θρυλικά πάρτι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου σηκώνεται όλη η πόλη στον αέρα! Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατεβαίνουν στην 4 χιλιομέτρων παραλία της Copacabana και διασκεδάζουν μέχρι το επόμενο πρωί, ενώ τα μεσάνυχτα γίνεται κάθε χρόνο σόου πυροτεχνημάτων.

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούσταΤενερίφη, Ισπανία

Μια πιο κοντινή σε εμάς απόδραση είναι η Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, με τη χρυσή άμμο της παραλίας Teresitas, η οποία έρχεται από την έρημο Σαχάρα. Η χρυσή άμμος κάνει αντίθεση με τα μαύρα και καφετιά βουνά της ηφαιστειογενούς περιοχής και το τοπίο δεν θυμίζει σε τίποτα Δεκέμβριο μήνα.

Προορισμοί για κρύο

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούστα

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Άλλοι πάλι, δεν μπορούν να φανταστούν τον πρώτο μήνα του χειμώνα σε παραλίες με θερμοκρασίες άνω των 20-25 βαθμών και προτιμούν ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο ταξίδι σε μέρη όπως η Βουδαπέστη. Η παραμυθένια αυτή πόλη είναι ιδανική για χειμερινό προορισμό, με την αυτοκρατορική ατμόσφαιρα της Βούδας με το κάστρο, τη μεγαλόπρεπη εκκλησία του Matthias και το εντυπωσιακό παλάτι που φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη, το Ιστορικό Μουσείο και την Εθνική Βιβλιοθήκη, αλλά και τη ζωηρή της πλευρά στην Πέστη, όπου χτυπά η καρδιά της ουγγρικής πρωτεύουσας. Όσοι ενδιαφέρονται, θα βρουν και δεκάδες χριστουγεννιάτικες αγορές, μερικές από τις καλύτερες και πιο φθηνές της Ευρώπης. Μια «μαγική» αγορά είναι στην πλατεία Vörösmarty, με παραδοσιακές χειροτεχνίες, φαγητό, κρασί, γλυκά και άλλα καλούδια, όπου πραγματοποιούνται και φολκλορικές παραστάσεις, χορωδίες κ.λπ. Η αγορά αυτή είναι ανοιχτή από τις 13 Νοεμβρίου μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, αλλά οι πάγκοι με τα φαγητά παραμένουν ως τις 6 Ιανουαρίου.

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούσταΑγία Πετρούπολη

Αν δεν είναι η Ρωσία, και δη η Αγία Πετρούπολη, ο κατάλληλος προορισμός για χειμωνιάτικο τοπίο, τότε δεν ξέρουμε ποιος είναι –έχει άλλωστε και Χειμερινό Παλάτι, αν μη τι άλλο! Το Παλάτι αυτό αποτελούσε την επίσημη κατοικία των Ρώσων μοναρχών με περίπου 1500 δωμάτια και μοιάζει με… γαμήλια τούρτα λόγω της λευκής διακόσμησής του, ενώ δείχνει πανέμορφο στο χιόνι. Η Αγία Πετρούπολη αποκαλείται επίσης και «Βενετία του Βορρά» λόγω των πολυάριθμων καναλιών της στον ποταμό Νέβα, ενώ αποτελεί μια ξεχωριστής ομορφιάς πόλη με μεγαλοπρεπή κτίρια, πλατιές λεωφόρους, σκαλιστές γέφυρες, κήπους, αγάλματα και μνημεία, με… αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται κατά μέσο όρο από –2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Προορισμοί για τα πιο ξεχωριστά events

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούστα
L’Escalade, Γενεύη, Ελβετία

Οι λάτρεις της σοκολάτας απανταχού ενωθείτε στη Γενεύη, όπου στις 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του L’Escalade, μεγάλα σοκολατένια καζάνια γεμίζουν με marzipan (γλυκίσματα με πάστα αμυγδάλου) και έπειτα… καταβροχθίζονται από μεγάλους και παιδιά. Οι ρίζες αυτού του event πάνε πίσω στο 1602, όπου ο Δούκας της Σαβοΐας σκόπευε να εισβάλλει στην πόλη, στέλνοντας στρατιώτες να ανέβουν κρυφά τα τείχη και να ανοίξουν τις πύλες της πόλης από μέσα. Ο θρύλος, όμως, λέει ότι μια άγρυπνη νοικοκυρά εντόπισε έναν από τους στρατιώτες και του έριξε ζεστή σούπα από το καζάνι, σημαίνοντας συναγερμό.

Ξεχωριστές αποδράσεις Δεκεμβρίου για όλα τα γούστα

Εθνικοί τελικοί Rodeo, Λας Βέγκας, Η.Π.Α.

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου καταφτάνουν οι καουμπόηδες στο Λας Βέγκας, όπου στο Thomas and Mack Center (αρένα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα) πραγματοποιούνται οι τελικοί Rodeo και τα… cowboys διαγωνίζονται για περισσότερα από 6 εκατομμύρια σε βραβεία, από τις 3 ως τις 12 Δεκεμβρίου. Τα event περιλαμβάνουν καβάλημα ταύρου, steer wrestling (όπου ο αγωνιζόμενος προσπαθεί από ένα άλογο να πηδήξει πάνω στον ταύρο και να τον αρπάξει από τα κέρατα) και άλλα, όχι και τόσο animal-friendly αθλήματα. Τα εισιτήρια, παρ’ όλ’ αυτά, εξαντλούνται σύντομα.

πηγή