Έχει μετατραπεί σε πλωτό μουσείο και έχει δέσει κάβους στη μαρίνα Φλοίσβου…..

Το αγαπημένο πλοίο του Γιάννη Λάτση!!!

Σαν μια παλιά αρχόντισσα της θάλασσας μοιάζει η «Νεράιδα» του καπετάν Γιάννη, το αγαπημένο πλοίο του αείμνηστου Γιάννη Λάτση, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε πλωτό μουσείο και έχει δέσει κάβους στη μαρίνα Φλοίσβου.

Η «Νεράιδα» ήταν ένα από τα πρώτα πλοία του μεγάλου καραβοκύρη , ήταν το αγαπημένο του , αλλά και το γούρι του, καθώς με αυτό ξεκίνησε και κατάφερε να γίνει ένας κραταιός εφοπλιστής, με τον στόλο του να κυριεύει τους ωκεανούς.

Η «Espresso» επισκέφθηκε το πλωτό μουσείο για να αποτυπώσει το μεγαλείο του και να ξεδιπλώσει την ιστορία του . Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι επισκέψιμοι χώροι είναι δύο. Στο ένα μέρος, όπου βρίσκεται το παλιό σαλόνι, ο επισκέπτης θα μάθει την επιχειρηματική ιστορία του μεγάλου επιχειρηματία και εφοπλιστή Φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, όπως ένα αραβικό ρολόι, χάρτες, μοντέλα πλοίων μας διηγούνται την πορεία του Γιάννη Λάτση προς την παγκόσμια καταξίωση.

Προσωπικά έγγραφα του καπετάν Γιάννη, όπως το δίπλωμα του, το πιστοποιητικό γάμου, οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και μαυρόασπρες αναμνήσεις απ’ όταν καθόταν στο πηδάλιο της «Νεράιδας».

Εντύπωση κάνει ένα βιβλίο που είχε δωρίσει με αφιέρωση στα εγγόνια του, το οποίο περιέχει συμβουλές για τη ζωή! Στους πλευρικούς διαδρόμους εκτίθεται η ιστορία του πλοίου, από τη ναυπήγηση του το 1939 έως την ολοκλήρωση των εργασιών μετατροπής του σε πλωτό μουσείο το 2010.

πηγή: 24wro.com.gr