Αυτά είναι τα μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών!!! ας τα αποδικωποιήσουμε λοιπόν!!!

Τελικά το πρότυπο σε όλα είναι ο παππούς και η γιαγιά κι αυτό διόλου τυχαίο δεν είναι. Ό,τι μυστικό πει η γιαγιά για τη μαγειρική, απογειώνει κάθε φαγητό και οι συμβουλές της για τις δουλειές του σπιτιού, ή τα γιατροσόφια της, έχουν πάντα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό είναι η καλύτερη νοικοκυρά και προσπαθούμε να της μοιάσουμε.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Αυτή η αγάπη που υπάρχει ακόμα ζωντανή με τον άντρα της και που μετράει τόσα πολλά χρόνια. Ακόμα και τώρα κοιτάζουν ο ένας τον άλλον στα μάτια, με τόση τρυφερότητα, κάτι που θαυμάζεις και ταυτόχρονα ζηλεύεις που στις μέρες μας είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο.

Υπάρχει ωραιότερη εικόνα από ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να περπατά χέρι – χέρι;

Η δική μου, αγαπημένη εικόνα, είναι όταν ο παππούς μου αγκαλιάζει τη γιαγιά και τη φιλάει τρυφερά στο μέτωπο, ενώ στα μάτια τους φωλιάζει όλη η αγάπη του κόσμου. Ονειρεύεσαι και για εσένα ένα παρόμοιο μέλλον με τον σύντροφό σου; Αυτά είναι τα μυστικά των ευτυχισμένων αυτών ζευγαριών, που ξέρουν τι θα πει πραγματική αγάπη, που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και που όταν κάτι χαλάει, δεν το παρατούν, αλλά το φτιάχνουν, μαζί.

#1 Μοιράζονται τις περισσότερες στιγμές τους. Κάπως έτσι τα ζευγάρια δένονται ακόμα περισσότερο, αποκτούν κοινά ενδιαφέροντα και ανακαλύπτουν πράγματα που τους αρέσει να κάνουν μαζί. Επίσης, δοκιμάζουν συνεχώς καινούρια πράγματα κι έτσι ανανεώνουν τη σχέση τους, κρατώντας την –κακή-  ρουτίνα μακριά από αυτήν (γιατί υπάρχει και η καλή ρουτίνα, εκείνη που απολαμβάνεις, στιγμές καθημερινές που αγαπάς και δεν αλλάζεις με τίποτα). Είναι σημαντικό να περνάς χρόνο μαζί με τον άνθρωπό σου, είτε αυτό σημαίνει να μείνετε ξαπλωμένοι στον καναπέ, αγκαλιά, κάτω από την κουβέρτα σας, παρακολουθώντας την αγαπημένη σας σειρά, είτε να πάτε για σκι, ή στο γήπεδο, για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη του ομάδα. Η σχέση είναι στιγμές. Ακόμα και οι πιο μικρές και καθημερινές, έχουν σημασία.

#2 Πηγαίνουν κάθε βράδυ μαζί στο κρεβάτι. Και αν εκείνη νυστάξει νωρίτερα, θα κοιμηθεί στον καναπέ, δίπλα του, την ώρα που εκείνος θα βλέπει μπάλα. Χωρίς αυτόν δεν τη χωράει το κρεβάτι και με εκείνον δίπλα βολεύεται καλύτερα από ποτέ. Προσπάθησε να το κάνεις κι εσύ αυτό με τον άνθρωπό σου. Να πηγαίνετε πάντοτε μαζί για ύπνο, γιατί εκείνα τα λίγα λεπτά που θα αφιερώσετε ο ένας στον άλλον πριν κοιμηθείτε, είναι πολύ σημαντικά, ειδικά όταν η σχέση θα αρχίσει να μετράει αρκετά χρόνια. Κάποτε θα το θυμηθείς και θα το εκτιμήσεις… Μην γίνετε κι εσείς σαν εκείνα τα ζευγάρια που, επειδή έχουν διαφορετικά προγράμματα και ωράρια, τελικά καταλήγουν απλοί συγκάτοικοι. Αντί να μείνεις στο σαλόνι να δεις τηλεόραση, πήγαινε ξάπλωσε μαζί του, πάρτον αγκαλιά και δες τηλεόραση εκεί.

#3 Ποτέ δεν πηγαίνουν για ύπνο μαλωμένοι. Συζητούν και λύνουν όποια παρεξήγηση ή πρόβλημα έχει δημιουργηθεί. Κανένας τσακωμός δεν υπερισχύει της αγάπης σας, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό και πιο δυνατό από όλα αυτά που σας δένουν. Πες του ότι τον αγαπάς, πάρε τον και μια αγκαλιά και πηγαίνετε στο κρεβάτι σας μαζί, κλείνοντας άλλη μία ημέρα της κοινής ζωής σας όμορφα.

#4 Ξεκινούν την ημέρα τους με μια μεγάλη αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την κλείνουν. Μην ξεχνάς ποτέ να ακουμπάς, να αγκαλιάζεις και να φιλάς τον σύντροφό σου, όσο περισσότερο μπορείς, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί.

#5 Έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, γι’ αυτό και η σχέση τους βασίζεται σε γερά θεμέλια και δύσκολα μπορεί να κλονιστεί. Η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω σε μια σχέση. Να τον εμπιστεύεσαι, να μην είσαι ανασφαλής, ώστε να μην καταδικάσεις τη σχέση σου χωρίς λόγο. Αν αποδειχτεί ότι δεν άξιζε την εμπιστοσύνη σου, δεν πειράζει. Τότε μόνο, όταν βρεθείς αντιμέτωπη με το πρόβλημα, θα βρεις τον τρόπο να το παλέψεις, να το διώξεις και να ορθοποδήσεις. Εσύ όμως, να έχεις πίστη στον άνθρωπό σου, γιατί ζώντας με φόβους που έχουν να κάνουν με το παρελθόν, βλάπτεις το παρόν και διώχνεις μακριά περιπτώσεις που μπορεί και να αξίζουν, εκτός του ότι χαλάς την ψυχική υγεία και ηρεμία σου.

#6 Τα αγαπημένα ζευγάρια επικεντρώνονται στα θετικά στοιχεία της σχέσης και του συντρόφου τους και δικαιολογούν τα αρνητικά. Νομίζεις ότι τότε, τα χρόνια που ο παπούς και η γιαγιά σου ήταν νέοι, όλοι οι άντρες και οι γυναίκες ήταν τέλειες; Όχι φυσικά, απλά τότε υποστήριζαν αυτό που έκαναν και σέβονταν τον άνθρωπό τους και τα συναισθήματά τους περισσότερο.

#7 Υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και δεν δίνουν δικαιώματα σε τρίτους να μιλούν για τη σχέση τους και να κατακρίνουν τον σύντροφό τους.

#8 Δεν ξεχνούν τα μικρά πράγματα, τις λεπτομέρειες, τις πιο απλές στιγμές της καθημερινότητας που έχουν τεράστια σημασία. Δεν ξεχνούν να φιλιούνται, να αγκαλιάζονται. Δεν αμελούν τα χάδια, τα αγγίγματα και τις όλο νόημα ματιές. Καθετί που φαντάζει μικρό, κρύβει μέσα του μια τεράστια σημασία.

Ποτέ μην θεωρήσεις αυτό που έχεις δεδομένο. Για να κρατήσεις κάτι στη ζωή σου, χρειάζεται προσπάθεια! Μόνο έτσι θα είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου, μέχρι και τα βαθιά γεράματα…

πηγή: www.followme.gr