Προσοχή… μάθετε τι σημαίνουν οι τετραψήφιοι αριθμοί στις ετικέτες των φρούτων… και πως να επιλέξετε σωστά τα φρούτα σας!!

Κάθε ένας από εμάς έχει παρατηρήσει αυτά τα ανεπιτήδευτα λίγο αυτοκόλλητα στα φρούτα . Μερικοί έκαναν και συλλογή τ στην παιδική τους ηλικία. Αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι αυτά τα αυτοκόλλητα δεν είναι απλώς ένα στοιχείο διαφήμισης. Εκτός από το λογότυπο, υπάρχει ένας μικρός κώδικας που φέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τους πελάτες.

Πώς να επιλέξετε τα φρούτα σας

1.Τετραψήφιος Κωδικός, ο οποίος ξεκινά από 3 ή 4 και με σήμανση υποδηλώνει την καλλιέργεια των φρούτων σε εντατική βάση. Δηλαδή, με τη μέγιστη ποσότητα σε λίπασμα και άλλα φυτοφάρμακα.

 

2. Πενταψήφιος Κωδικός, ο οποίος ξεκινά από 9

Αυτό είναι ένα καλό σημάδι, που δείχνει ότι τα φρούτα καλλιεργούνται με παραδοσιακές τεχνολογίες. Αυτά τα φρούτα θεωρούνται βιολογικά.

 

Πενταψήφιος Κωδικός, ο οποίος ξεκινά από 8
Αυτό είναι ένα σημάδι των φυτών που είναι γενετικά τροποποιημένα. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι τα περισσότερα από αυτά είναι τα φρούτα όπως το πεπόνι, μπανάνα και παπάγια.

 

Να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή των φρούτων στα καταστήματα. Είναι καλύτερα να περιμένουμε μέχρι την εποχή της ωριμότητας για να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές για να αγοράσουμε ένα πραγματικά καλό προϊόν.

πηγή: www.apisteuta.com