Τραγανά, υπέροχα μπισκοτάκια…. 5 συνταγές για να διαλέξεις αυτή που σ’ αρέσει!!

Ποιος δεν έχει αδυναμία στα μπισκότα; Με κρέμα, γεμιστά με μαρμελάδες ή βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος… τα μπισκότα κάνουν τη συνάντηση με την παρέα πιο ενδιαφέρουσα και αναδεικνύουν τη γεύση ενός ζεστού ροφήματος. Ξεχωρίσαμε συνταγές για μπισκότα που θα χαρίσουν ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση στον ουρανίσκο.

Cookies με κομματάκια σοκολάτας

5 απίθανες συνταγές για τραγανά μπισκότα!

Υλικά:

185 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. μπέικιν σόδα
180 γρ. ζάχαρη μαύρη
5 γρ. αλάτι
5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάτε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τo αυγό και χτυπάτε για να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτετε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσετε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάτε το μίξερ και βάζετε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Σ’ ένα ταψί, στρώνετε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβετε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετείτε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.

Συνταγή: yiannislucacos.gr

Μπισκότα με πορτοκάλι

Υλικά:

225 γρ. βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
85 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό
Χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
350 γρ. αλεύρι
2 γρ. σόδα

Eκτέλεση:

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν, για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε στη συνέχεια το αυγό, το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Ρίχνετε το αλεύρι με τη σόδα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και κόβετε σε μικρά μπαλάκια.

Εναλλακτικά χωρίς κορνέ, πλάθετε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας, που έχετε βρέξει με λίγο νερό, και τα τοποθετείτε με 2 – 3 εκ. περιθώριο μεταξύ τους πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 8 -10 λεπτά. Όταν ψηθούν θα είναι υγρά αλλά μόλις κρυώσουν θα στεγνώσουν, θα είναι τραγανά και υγρά στο κέντρο λόγω της κρέμας τυριού που περιέχουν.

Συνταγή: chefonair.gr

Μπισκότα cheesecake

Υλικά:

Ζύμη για τα μπισκότα:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι

Γέμιση:

100 γρ. γιαούρτι (ή σαντiγί)
200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ºC. Για τη ζύμη των μπισκότων αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργήσουν μια μπάλα ζύμης.

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και πλάθετε τα δύο μέρη ώστε να σχηματίσουν δύο ελαφρά πατικωμένες μπάλες. Κάθε μέρος το ανοίγετε με τον πλάστη και το απλώνετε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες, ώστε να έχει πάχος 0,5 cm το πολύ.

Χρησιμοποιείτε στρογγυλές φόρμες ή ένα ποτήρι για να κόψετε τη ζύμη σε κυκλάκια και στην εξωτερική επιφάνεια από τα φορμάκια, καλουπώνετε πάνω τους τη ζύμη. Βάζετε τη ζύμη με τα φορμάκια στο  φούρνο να ψηθούν για 10-12′ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψάκι για 10′  ή για όσο χρειαστεί. Μόλις κρυώσουν τελείως τα ξεκαλουπώνετε.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Αναμιγνύετε το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι (ή σαντιγί) και το τυρί κρέμα σε μέτριο μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Βάζετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε 2 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα σε κάθε μπισκότο και από πάνω το γεμίζετε με το μίγμα που ετοιμάσατε με το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα. Τοποθετείτε τα μικρά cheesecake στο ψυγείο μέχρι να δέσουν.

Συνταγή: toarkoudi.gr

Μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια

Υλικά:

Για τα μπισκότα σοκολάτας

1 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας σε θερμοκρασία δωματίου, ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο αυγό

Για την κρέμα βανίλιας

1/4 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού φυτική μαργαρίνη
2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Για τα μπισκότα σοκολάτας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.

Χρησιμοποιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού και παίρνετε λίγη-λίγη από τη ζύμη φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια σε σχήμα ενός μικρού καρυδιού. Στη συνέχεια τα πατικώνετε με τη βάση της παλάμης σας. Ψήνετε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς στη δεύτερη σκάλα με αέρα. Τα αφήνετε να κρυώσουν για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα γεμίζετε με το μείγμα βανίλιας με τη βοήθεια ενός κορνέ.

Για την κρέμα βανίλιας

Ανακατεύετε μαζί το βούτυρο, τη φυτική μαργαρίνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σταδιακά προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Συνταγή: sidagi.gr 

Μπισκότα με μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά:

180 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 αυγό
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγη μαρμελάδα βερίκοκο (περίπου 1/2 κούπα)

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν.

Σταματάτε το μίξερ και ανακατεύετε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ. Πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή κερασιού.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολα και απλώνετε μέσα τα μπαλάκια της ζύμης. Πατάτε το κάθε μπαλάκι με τον αντίχειρα, να πλατύνει και να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα στη μέση. Απλώνετε από πάνω λίγη μαρμελάδα (περίπου 1/3 κ.γ. σε κάθε μπισκότο). Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Συνταγή: sintagespareas.gr

πηγή: www.mama365.gr