Μπουκίτσες χοιρινές με μπαλσάμικο και μέλι…. ένα πιάτο κόλαση (βίντεο)!!!

Mία εύκολη συνταγή…. δείτε και το σχετικό βίντεο για βοήθεια!!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να απολαύσετε αυτά τα κομμάτια μπριζόλας: να τα περάσαμε σε σουβλάκια με μια σάλτσα μπριζόλας για να βουτήξουμε, αλλά άνετα θα έκαναν και για ένα ικανοποιητικό κύριο πιάτο με ψητές πατάτες και λαχανικά.

Το μαγείρεμα αυτών των κομματιών μπριζόλας σε μια κατσαρόλα, …
Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να απολαύσετε αυτά τα κομμάτια μπριζόλας: να τα περάσαμε σε σουβλάκια με μια σάλτσα μπριζόλας για να βουτήξουμε, αλλά άνετα θα έκαναν και για ένα ικανοποιητικό κύριο πιάτο με ψητές πατάτες και λαχανικά.

Το μαγείρεμα αυτών των κομματιών μπριζόλας σε μια κατσαρόλα, κάνει το κρέας να είναι απίστευτα ζουμερό στο εσωτερικό με ένα τραγανό καβουρδισμένο φλοιό στο εξωτερικό.

Αυτό το τέλειο πιάτο έχει όλες τις σωστές γεύσεις: μέλι για γλυκύτητα, βαλσαμικό για φωτεινότητα, σάλτσα σόγιας για αλάτι, βότανα και σκόρδο για να αναδείξει τη νοστιμιά του κρέατος. Το βαλσαμικό ξύδι είναι μια βασική προσθήκη σε οποιαδήποτε μαρινάδα γιατί τα οξέα της διασπούν και μαλακώνουν κάθε σκληρή μυϊκή ίνα του κρέατος.

Μπουκιές μπριζόλας με μέλι και βαλσάμικο

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 1 ώρα και 5 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά:

Περίπου 2 κιλά μπριζόλες 1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι 1/4 φλιτζάνι μέλι 3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο 2 κουταλιές της σούπας σόγιας 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο 2 κουταλιές της σούπας λαχανικό ή έλαιο canola Αλάτι, για γεύση (προαιρετικό)

Παρασκευή:

Κόψτε τις μπριζόλες σε κύβους και αφήστε τους στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το φυτικό έλαιο, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες τσίλι, το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε. Τοποθετήστε τους κύβους μπριζόλας σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού. Ρίξτε μέσα τη μαρινάδα και κλείστε το πάνω μέρος της σακούλας. Αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1 έως 4 ώρες. Αφαιρέστε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές του σεφ:

Λόγω των σακχάρων από το μέλι στη μαρινάδα, τα μπριζολάκια μπορεί να ροδίσουν γρηγορότερα από ό, τι συνηθίζετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το νου σας ώστε να μην καούν.

Αντί να τσιγαρίσετε τα μπριζολάκια, μπορείτε και να τα ψήσετε στους 176 ° C.

πηγή: www.mpala.gr