Έλληνας από τον Βόλο ο καλύτερος αναλυτής δεδομένων στο κόσμο!!

Πρώτος ανάμεσα σε 470.000 αναλυτές…

Την πρώτη θέση ως καλύτερος Data Scientist στον κόσμο κατέκτησε ένας νεαρός επιστήμονας με καταγωγή από το Βόλο. Ο λόγος για τον μόλις 29 ετών Μάριο Μιχαηλίδη που είναι τώρα μετανάστης στο Λονδίνο.

Ο Μάριος Μιχαηλίδης κατέκτησε την πρώτη θέση ως ο καλύτερος αναλυτής/επιστήμονας δεδομένων ανάμεσα σε 470.000 αναλυτές από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στην πλατφόρμα Αναλυτικής Kaggle. Com (ιστότοπος με αντικείμενο την εξέλιξη στην επιστήμη δεδομένων και αναλυτικής).

Το περιβάλλον στο Kaggle είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό διότι οι διαγωνισμοί αυτοί πέραν από πόντους αξιολόγησης για την Γενική παγκόσμια κατάταξη των επιστημόνων που συμμετέχουν, πολλές φορές συνδέονται και με χρηματικά έπαθλα, ή προσλήψεις για τους πρώτους νικητές κάθε διαγωνισμού.

Οι διαγωνισμοί αυτοί δίνονται από διάφορες μεγάλες εταιρείες η οργανισμούς (όπως microsft, Facebook, HP, CERN, Caterpillar, AMAZON, Mastercard, Pfizer, Walmart, Expedia, GE, ford, tesco) που θέλουν να κάνουν ΜΟΝΤΕΛΑ πρόβλεψης για διάφορα θέματα ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

πηγή