Έξυπνες και όμορφες ιδέες για το πως να στολίσεις το μπουκάλι με το ποτό ή το κρασί που θα προσφέρεις!

Ένα ποτό ή ένα μπουκάλι κρασί είναι από τα πλέον συνηθισμένα δώρα την περίοδο των γιορτών.

Και όχι μόνον επειδή μπορεί να τα αγοράσετε από κάποιο σούπερ μαρκετ ή οποιοδήποτε κατάστημα θα τα βρείτε οικονομικότερα αλλά δεν θα σας τα συσκευάσουν για δώρο αλλά όσο γιατί μπορείτε πολύ εύκολα με ένα ιδιαίτερο αμπαλάζ να δώσετε και στο πιο απλό δώρο πολύ προσωπικό χαρακτήρα, δείτε 9 απλούς τρόπους για γιορτινή συσκευασία μπουκαλιών.

1. Με έναν φιόγκο κι ένα στολίδι

Με υφασμάτινη κορδέλα σε όποια απόχρωση θέλετε καιταιριάζει με εκείνες του μπουκαλιού, φτιάξετε έναν απλόμεγάλο φιόγκο γύρω από τον λαιμό του μπουκαλιού.
Είτε στις δυο κάτω άκρες του φιόγκου είτε στο κέντρο του, μπορείτε να κρεμάσετε κάθε είδους στολίδι ή διακοσμητικό ή και ένα χριστουγεννιάτικο καρτάκι.

2. Μια σακούλα από …χαρτόνι

Ακουμπήστε το μπουκάλι πάνω σ΄ένα κομμάτι χρωματιστό διακοσμητικό χαρτόνι, τσακίστε το χαρτί προς και πίσω από τον πάτο του μπουκαλιού για να δημιουργηθεί η βάση που θα ακουμπά το μπουκάλι και γυρίστε το χαρτόνι μέχρι επάνω, υπολογίζοντας να περισσεύει 4-5 πόντους στο πλάϊ του μπουκαλιού και λίγο παραπάνω στο πάνω του μέρος.
Με΄ένα ψαλιδάκι φτιάξτε τρύπες σε δύο σημεία και στις δύο πλευρές του χαρτονιού απ΄όπου θα στερεώσετε πάνω του το μπουκάλι μ΄ένα λεπτό συρματάκι ή ελαστικό σκοινί.
Κόψτε λίγο πιο κάτω από το τελείωμα της κατασκευής ένα μικρότετράγωνο σε κάθε πλευρά του χαρτονιού που θα χρησιμεύσει σαν χεράκι για την σακούλα και τυλίξτε διακοσμητική κορδέλα ή σκοινάκι την ένωση του χαρτιού στο πάνω μέρος. Την μπροστινή όψη, μπορείτε να την στολίσετε με όποιου είδους διακοσμητικό, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κλπ.

3. Μια σακούλα από …τσόχα
Από τα πιο εντυπωσιακά αμπαλάζ για ποτά – μπουκάλια και καθόλου μα καθόλου δύσκολο.


Διπλώστε στα δύο ένα κομμάτι τσόχα και ξαπλώστε πάνω του το μπουκάλι.
Κόψτε το ύφασμα περιμετρικά και αφήνοντας 3-4 πόντους παραπάνω γύρω γύρω από το μπουκάλι.

Με πολύ χοντρή κλωστή ή λεπτό σπάγγο ράψτε – ενώστε τα δύο κομμάτια τσόχας, τοποθετείστε μέσα το μπουκάλι, κάνοντας μια δοκιμή πριν κλείσετε την κάτω  πλευρά για να βεβαιωθείτε πως η σακούλα έχει το σωστό μέγεθος.

Το στόμιο του μπουκαλιού είναι ομορφότερο να εξέχει από την συσκευασία, και είστε στον λαιμό του μπουκαλιού είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο μπορείτε να προσθέσετε κάθε είδους διακοσμητικό, κορδέλες, μια κάρτα κρεμασμένη με την ίδια κλωστή ή σπάγγο κλπ.

Κομμάτια τσόχας, εκτός από τα καταστήματα με υφάσματα και είδη γιακατασκευές, θα βρείτε και στα περισσότερα από τα πολυκαταστήματα με παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα είδη.

4. Σαν …Αγιος Βασίλης σαν …χιονάνθρωπος


Με ένα σκουφάκι κι ένα κασκόλ, που μπορείτε να φτιάξετε από οποιοδήποτε ύφασμα σε γιορτινά χρώματα και απλώς κολλώντας το ύφασμα στις άκρες, όπου χρειάζεται, δώστε στο μπουκάλι χριστουγεννιάτικη όψη.

Με κομμάτια κόκκινου, άσπρου και μαύρου υφάσματος, μπορείτε να …φορέσετε στο μπουκάλι και την στολή του Άγιου Βασίλη. Απλώς κόψτε τα κομματάκια υφάσματος στις αποχρώσεις που σας χρειάζονται και κολλήστε τα με κόλλα πάνω στο κεντρικό κόκκινο κομμάτι, το οποίο όμως δεν θακολλήσετε ολόκληρο πάνω στο μπουκάλι για να μην καταστρέψετε την εμφάνισή του, αλλά θα το στερεώσετε είτε με δυο σκοινάκια στο πάνω και κάτω μέρος, είτε εσωτερικά σε 2-3 μόνο μέρη με ελάχιστη κόλλα και εκτός των σημείων που βρίσκεται η ετικέτα του μπουκαλιού.

5. Με ένα πλεχτό …μανίκι

Επίσης από τις πιο ιδιαίτερες και πολύ όμορφες συσκευασίες για μπουκάλια.

Απλώς τοποθετείστε το μπουκάλι μέσα σ΄ένα μανίκι/ κομμάτι που θα κόψετε από ένα παλιό πουλόβερ ή οποιοδήποτε πλεχτό ύφασμα/ρούχο και ράψτε μόνο το κάτω μέρος ώστε να δημιουργηθεί μια πλεχτή …σακούλα.
Προσθέστε έναν φιόγκο από υφασμάτινη κορδέλα στο  στόμιο του μπουκαλιού και κρεμάσετε μια κάρτα, ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι κλπ.

6. Με μια …πετσέτα φαγητού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτες σε όποια χρώματα και μοτίβα θέλετε ή κάποια με γιορτινά σχέδια που θα βρείτε στα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη με λιγότερο κι από 1 ευρώ το κομμάτι.

Ανοίξτε την πετσέτα και τοποθετείστε το μπουκάλι στο κέντρο της. Γυρίστε όλες τις πλευρές της προς τα πάνω και δέστε με μια υφασμάτινη κορδέλα σε ταιριαστό χρώμα στον λαιμό του μπουκαλιού. Μπορείτε και να προσθέσετε κάρτες ή χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Ένας εναλλακτικός τρόπος της ίδιας ιδέας είναι να δέσετε μια άσπρη ή με διακριτικά σχέδια διπλωμένη πετσέτα γύρω από το μπουκάλι με τρόπο που να μην το καλύπτει εντελώς. Θα την στερεώσετε με κορδέλα ή σκοινάκι απ΄όπου θα περάσετε μια επίσης πολύ διακριτική κάρτα ή διακοσμητικό, δημιουργώντας ένα πιο …αυστηρό αμπαλάζ πολύ ταιριαστό για μπουκάλια κρασιού.

7. Μια σακούλα από …λινάτσα 

Εξαιρετικά κομψό, υπερβολικά απλό. 
Τυλίξτε ένα κομμάτι λινάτσας γύρω από το μπουκάλι, που μπορείτε να στερεώσετε χωρίς καν να χρειαστείτε βελόνα και κλωστή μόνο με ένα σκοινάκι γύρω από το στόμιο του μπουκαλιού και μια ισχυρή κόλλα σε οποιοδήποτε άλλο σημείο χρειάζεται, ακόμη και με συρραπτικό στα …κρυμμένα μέρη του υφάσματος.
Η απόχρωση και το ύφος της λινάτσας ταιριάζουμε πολύ με διακοσμητικά από φυσική πρασινάδα, ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια, φελλούς κλπ.

8. Με οποιοδήποτε λεπτό ύφασμα ή χαρτί 

“Σακούλες” για μπουκάλια μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα από οποιοδήποτε λεπτό ύφασμα ή χαρτί, που σε κάθε περίπτωση θα είναι ομορφότερες και θα κάνουν το δώρο σας πολύ πιο προσωπικό από όσο τυλιγμένο σε μιατυπική συσκευασία καταστήματος.

Απλώς τυλίξτε το ύφασμα ή το χαρτί γύρω από το μπουκάλι για να υπολογίσετε πόσο χρειάζεστε, κόψτε το, γυρίστε το κάτωμέρος στον πάτο του μπουκαλιού και ή στερέωστε το με κόλλα ή ράψτε το ύφασμα και κάντε το ίδιο και στην πίσω πλευρά-ένωση της “σακούλας”. Με ορισμένα είδη χαρτιού ή υφάσματος μπορεί να μην χρειαστεί και καθόλου να ενώσετε τις δυο πλευρές, αν έχετε φτιάξει την σακούλα τόσο στενή ώστε ίσα ίσα να χωράει και το μπουκάλι.
Δέστε στον λαιμό του μπουκαλιού μια κορδέλα ή όποιο άλλο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, κάρτα, κλπ.

9. Με μια χειροποίητη κάρτα  

Φτιάξτε από διακοσμητικό χαρτόνι γιορτινές κάρτες σε μέγεθος που να καλύπτουν μεγάλο μέρος της μπροστινής όψη του μπουκαλιού του μπουκαλιού και στερέωστε τες πάνω του με υφασμάτινες κορδέλες, σκοινάκι ή όποιο άλλο τρόπο σας αρέσει.


Πολύ εντυπωσιακή παραλλαγή αυτής της πρότασης, να κόψετε στο πάνω μέρος της κάρτας έναν κύκλο χρησιμοποιώντας το στόμιο του μπουκαλιού για να τον σχεδιάσετε στο σωστό μέγεθος. Από εκεί θα περάσετε την κάρτα πάνω στο μπουκάλι και μπορείτε με διακοσμητικό αυτοκόλλητο ή κολλώντας μια κορδελίτσα να …κρύψετε το κόψιμο του χαρτιού περιμετρικά του ανοίγματος ώστε να είναι η εμφάνιση της κάρτα πραγματικά άψογη.

 

Sweater Wine Gift Bag at thatswhatchesaid.net thumb

Σίγουρα το δώρο σας θα ενθουσιάσει τον παραλήπτη του!

Καλές γιορτές!

Sweater Wine Bags pnag0h

πηγή: www.soulouposeto.gr