Βασιλοπιτάκια με amaretto ….. μία γεύση τρέλλα.. που λίγοι έχουν δοκιμάσει!!

Υπέροχα με γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη…… και πολύ οικονομικά!!

ένα γλύκισμα που το μόνο “άσχημο” που έχει είναι ότι δεν θα μπορείς να σταματήσεις ποτέ στο ένα!!

Μερίδες: 10 τεµ.
Χρόνος προετοιµασίας: 20΄
Χρόνος ψησιµατος: 25΄-30΄
χρονοσ αναµονησ: 15΄
Κόστος: €6

ΥΛΙΚΑ
• 125 γρ. πούδρα αµυγδάλου
• 315 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 50 γρ. µέλι • 50ml λικέρ Amaretto • Ξύσµα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα • 1 βανίλια σε σκόνη
• 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
• 250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο • 10 ασπράδια αυγών µεσαίου µεγέθους (300 γρ.)

 Για το πασπαλισµα
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Όπως ακριβώς δημοσίευσε και το περιοδικό The Body ,προθερµάνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα.
2. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε την πούδρα αµυγδάλου, την κρυσταλλική ζάχαρη, το µέλι, το λικέρ, το ξύσµα πορτοκαλιών, τη βανίλια, την κανέλα και το βούτυρο, αφού το λιώσετε σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε στον κάδο του µίξερ τα ασπράδια και χτυπήστε τα σε µέτρια ταχύτητα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να διογκωθούν και να γίνουν σφιχτή µαρέγκα. Προσθέστε τη µαρέγκα στο µείγµα των υπόλοιπων υλικών και ανακατέψτε απαλά και µε κυκλικές κινήσεις µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να ενσωµατωθεί.
3. Τοποθετήστε χάρτινες θήκες σε µια φόρµα για cupcakes µε 10 υποδοχές και γεµίστε τις µε το µείγµα µέχρι τα 3/4 του ύψους τους. Ψήστε τα βασιλοπιτάκια στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 160 °C στον αέρα για 25΄-30΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 15΄.
4. Ξεφορµάρετε µαζί µε τις χάρτινες θήκες τους, πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και είναι έτοιµα για σερβίρισµα.

πηγή: www.youweekly.gr