Εύκολη και πρακτική μέθοδος αποθήκευσης σακούλας των “μάρκετ” (οδηγίες σε φωτο)!!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ”…. προχθές είχα ανεβάσει ένα άλλο “tip” …. διαλέξτε ποια μέθοδος από τις δύο σας διευκολύνει καλύτερα!!!!

Πριν σας δώσω το tip για το πώς αποθηκεύουμε τις πλαστικές σακούλες του μάρκετ, θα σπεύσω να πω ότι πρέπει όλοι μας να μειώσουμε την κατανάλωση πλαστικής σακούλας. Η πλαστική σακούλα βλάπτει. Κατασκευάζεται μέσα σε λίγα λεπτά, χρησιμοποιείται το πολύ 15-20 λεπτά για τη μεταφορά των αγαθών, αλλά μένει στο περιβάλλον από 15 μέχρι 1000 έτη, δηλητηριάζοντας υδάτινες επιφάνειες και εδάφη. Αλλάζουμε συνήθειες δείχνοντας προτίμηση στις μεγάλες υφασμάτινες τσάντες, που χωράνε άνετα τα ψώνια του μάρκετ και μάλιστα δεν σκίζονται μέχρι να φτάσουμε σπίτι. Αν παρόλα αυτά έχουμε πλαστικές σακούλες, τις αποθηκεύουμε με τον τρόπο που σας δείχνω και τις επαναχρησιμοποιούμε ως σακούλες σκουπιδιών στον κάδο της κουζίνας ή της τουαλέτας.

Δίπλωσε τις σακούλες όπως στις φωτογραφίες

Αρχικά απλώνουμε τη σακούλα στο τραπέζι και την διπλώνουμε στα τρία μέχρι να σχηματιστεί μια λωρίδα. Έπειτα δίνουμε σχήμα τριγωνάκι ξεκινώντας από τον πάτο της σακούλας και διπλώνουμε απανωτά μέχρι να φτάσουμε στα χερούλια. Στερεώνουμε τα χερούλια σφηνώνοντάς τα μέσα στο άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από την άλλη μεριά.

Με τον τρόπο αυτό οι πλαστικές σακούλες καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο ντουλάπι (σχεδόν το μισό) και περιμένουν τακτοποιημένες μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά.

οργανώνω τις πλαστικές σακούλες και εξοικονομώ χώρο

πηγή