Διονύσης Σαββόπουλος ………. στην Θεσσαλονίκη με το “φορτηγό”!!

Στην αφετηρία του, την πόλη της Θεσσαλονίκης, θα επιστρέψει ο Διονύσης Σαββόπουλος το «Φορτηγό».

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «Φορτηγό». Ο Διονύσης Σαββόπουλος το παρουσίασε αρχικά στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» τον περασμένο Δεκέμβριο και κατόπιν στον πολυχώρο τέχνης Gazarte ως τα τέλη του Mαρτίου.

Η παράσταση θεωρήθηκε σταθμός για την ελληνική μουσική σκηνή, ενώ την παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι και πλήθος καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των τεχνών.

Τώρα μετά από 50 χρόνια ο Διονύσης Σαββόπουλος κάνει το ταξίδι αντίστροφα και γυρίζει εκεί από όπου ξεκίνησε με το «Φορτηγό» του, στη Θεσσαλονίκη, για δυο μοναδικές παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο, τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.

Το κοινό θα ακούσει τα τραγούδια και τις ιστορίες του «Φορτηγού» και θα παρακολουθήσει πώς ο Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Μαζί του σε αυτό το μουσικό ταξίδι και αυτήν τη φορά οι Κατερίνα Πολέμη, Θέμος Σκανδάμης, Εύη Μάζη και Γιώτης Κιουρτσόγλου, Δημήτρης Λάππας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του «Φορτηγού» θα ακουστούν κι εκείνα όπως η «Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.» ή η «Αμνηστεία ’64» -που μπορεί να κόπηκαν από τη λογοκρισία το ’64 – ’65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Το εικαστικό μέρος της παράστασης ανέλαβε ο Αλέξης Κυριτσόπουλος που είχε φιλοτεχνήσει και το εξώφυλλο του δίσκου το 1966.

πηγή: www.hit-channel.com