Έπεσε λάδι στο ρούχο σου… δες πως θα το καθαρίσεις !!

Είστε και εσείς από αυτές που τις περισσότερες φορές που τρώτε κάποιο λαδερό φαγητό λερώνετε τα ρούχα σας; Μην ανησυχείτε κορίτσια όλες μας λίγο ή πολύ έχουμε βρεθεί στη ίδια θέση. Κάθε φορά που αντικρίζουμε ένα τέτοιο λεκέ από λάδι, όλες πανικοβαλλόμαστε και σκεφτόμαστε πώς θα βγάλουμε πάλι αυτόν; Μην αγχώνεστε λοιπόν, εδώ είμαι για να σας δώσω τι λύση για ακόμα μια φορά.

  1. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ: Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους που σίγουρα πολλές από εσάς τον γνωρίζετε ήδη είναι το απορρυπαντικό πιάτων. Όλοι μας έχουμε σπίτι μας κάποιο τέτοιο απορρυπαντικό, οπότε αν κάποια στιγμή αντικρίσετε σε κάποιο ρούχο σας κάποιο λεκέ από λάδι μη διστάσετε να ρίξετε λίγο απορρυπαντικό. Μετά από καμιά ώρα πλύνετε το ρούχο στο χέρι ή το πλυντήριο και ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.
  2. ΑΛΑΤΙ: Επιπλέον, μια ακόμα λύση για να εξαφανιστεί το λάδι από το ρούχα σας είναι αυτός του αλατιου. Ρίξτε το αλάτι πάνω στο λεκέ, αφήστε το να δράσει για μια ώρα και έπειτα πλύντε το λερωμένο ρούχο, το οποίο θα πάψει πια να είναι λερωμένο.
  3. ΤΑΛΚ: Επίσης μπορείτε να ρίξετε ταλκ στο ρούχο αντί για αλάτι. Τοποθετήστε το ταλκ πάνω στο λεκέ και αφήστε το να απορροφήσει το λεκέ για ένα μισάωρο. Αμέσως μετά πλύντε το ρούχο.
  4. ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΚ: Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι ο συνδυασμός καθαριστικού πιάτων και ταλκ. Απλά ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί σε περίπου μια ώρα. Αρχικά ρίξτε πάνω στο λεκέ το ταλκ έτσι ώστε το ταλκ να απορροφήσει μέρος του λεκέ και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω το καθαριστικό. Πλέντε το ρούχο και ο λεκές δεν θα υπάρχει πια.
  5. ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ: Τέλος, λύση στο δύσκολο πρόβλημα του λεκέ από λάδι μπορεί να δώσει το πράσινο σαπούνι. Απλά τρίψτε το λεκέ με το πράσινο σαπούνι και ξεπλύντε το ρούχο στο χέρι ή στον πλυντήριο.

πηγή