Μάθε 15 χρήσεις του αλατιού που σου λύνουν τα χέρια!!

Το αλάτι είναι κάτι περισσότερο από ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται για να ενισχυθεί ή να βελτιστοποιηθεί η γεύση ενός φαγητού. Στην πραγματικότητα, το αλάτι έχει κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη. Οι πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το ορυκτός για να διατηρήσουν τα τρόφιμά τους και πολλές κοινότητες έχουν ιδρυθεί με βάση το πόσο κοντά ήταν στην πηγή του αλατιού. Ίσως εκπλαγείτε μόλις μάθετε πως η λατινική λέξη salary (μισθός) προέρχεται από την λέξη salt (αλάτι) επειδή χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα. Και όμως σήμερα πιστεύουμε πως το αλάτι χρησιμοποιείτε μόνο για μαγειρικούς σκοπούς. Θα θέλετε να δείτε καλύτερα αυτό το καρύκευμα επειδή δεν το χρησιμοποιούσατε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Δείτε παρακάτω 15 εύκολα κόλπα με αλάτι που θα σας βοηθήσουν γύρω από το σπίτι. Ίσως θελήσετε να αγοράσετε ένα επιπλέον κουτί την επόμενη φορά που θα κάνετε τα ψώνια σας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι πως αντικαθιστά τις επιβλαβή χημικές ουσίες και έτσι θα κάνετε το σπίτι σας πιο οικολογικό.

1. Κρατήστε το σιφόνι σας αποφραγμένο χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκληρά χημικά.

7c0ceb61083ea699d9318177cb11b376

Ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα με ¼ του φλιτζανιού αλάτι. Συνεχίστε με μισό φλιτζάνι ξυδιού και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά. Αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει από τη βρύση ώστε να ξεπλύνει τα πάντα.

2. Δώστε στα λουλούδια σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

1265943

Όταν βάλετε τα λουλούδια σας σε ένα βάζο με νερό, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι. Τα λουλούδια θα ανθίσουν περισσότερο.

3.Καθαρίστε τον κρόκο αβγού χωρίς ταλαιπωρία.

be6fb6a932bf693bb5db3e5dd96cf2a3

Αν κατά λάθος σας έπεσε ένα αβγό, μην πανικοβληθείτε. Ρίξτε αρκετό αλάτι για να καλύψετε το χάος, αφήστε το για 15 λεπτά και σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα.

4. Δώστε στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας μια άλλη μορφή.

a2b44b0978f01dfdd10d36bbb0a8cbd4
Τα τηγάνια και οι κατσαρόλες που έχουν μήνες ή και χρόνια λεκέδων από λάδι, μπορούν ακόμη να σωθούν. Πασπαλίστε γενναιόδωρα με αλάτι και προσθέστε νερό. Αφήστε το μίγμα να καθίσει για 10 λεπτά. Με ένα σφουγγάρι ή πανί σκουπίστε τους λεκέδες.

5. Μην πετάτε τα βρώμικα σφουγγάρια σας.

d437caa6a4521274586bd46cc8c5acde
Όταν τα σφουγγάρια καθαρισμού σας είναι γεμάτα με βρωμιά και λεκέδες, κάντε τους ένα μπάνιο με αλάτι. Ανακατέψτε ¼ της κούπας αλάτι και 2 κούπες νερό σε ένα μπολ, βάλτε το σφουγγάρι στο μείγμα και αφήστε το όλη τη νύχτα. Θα έχετε ένα νέο σφουγγάρι για δουλειές το επόμενο πρωί.

6. Χρησιμοποιήστε αλάτι για να σταματήσετε τη φωτιά από το να βγει εκτός ελέγχου.

svisimo-fwtias
Όταν ξεκινά μια μικρή πυρκαγιά, μην ρίξετε νερό επάνω της αλλά επιλέξτε μια μεγάλη ποσότητα αλατιού. Με αυτό τον τρόπο αποκόπτεται το οξυγόνο και η φωτιά σβήνει γρήγορα.

7. Μην πετάξετε το κολλώδες σίδερο.

9df592848ee7d12c31afd0ccef69e0d6

Μπορεί να έχετε αντικαταστήσει το ηλεκτρικό σας σίδερο όταν δεν μπορέσατε να εξαφανίσετε τα λιωμένα υπολείμματα αλλά υπάρχει τρόπος και να το σώσετε. Βάλτε ένα κομμάτι χαρτιού σε μια επίπεδη επιφάνεια και ρίξτε μια μεγάλη ποσότητα αλατιού. Ρυθμίστε το σίδερο στην υψηλή θερμοκρασία και περάστε το πάνω από το αλάτι για περίπου 1 λεπτό. Αυτό θα αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα.

8. Αφαιρέστε τις σκούρες κηλίδες του ντους.

112febe579909f6b672748cc8801f4dd

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι αλάτι με ένα φλιτζάνι νέφτι. Φορέστε γάντια και ρίξτε λίγο από το μείγμα σε ένα σφουγγάρι για να τρίψετε τους λεκέδες. Βεβαιωθείτε πως έχετε ανοιχτά τα παράθυρα ή τον εξαερισμό για να υπάρχει καθαρός αέρας.

9. Απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς λεκέδες κόκκινου κρασιού.

097de1c603cfa02566176e148ce82eea

Απομακρύνετε το κρασί με ένα υγρό, βαμβακερό ύφασμα και ψεκάστε μια ποσότητα αλατιού στην περιοχή του λεκέ. Αφήστε το αλάτι εκεί για λίγο και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

10. Δεν έχετε χρόνο να περιμένετε το κρασί να κρυώσει;

cooler

Σε ένα δοχείο κρασιού με πάγο, προσθέστε αλάτι και νερό. Τοποθετήστε απαλά το μπουκάλι του κρασιού και μετακινήστε το για να μετακινηθεί και το αλάτι γύρω του. αυτό θα παγώσει το κρασί σε ελάχιστο χρόνο.

11. Φτιάξτε το δικό σας απορρυπαντικό πιάτων στο σπίτι.

83f1be39fa37f9540472c4b79cbca7bb

Στο δοχείο του απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων σας ρίξτε 2/3 ενός φλιτζανιού σόδα, 3 σταγόνες από κανονικό σαπούνι πιάτων και αλάτι μέχρι να γεμίσει. Απλά ενεργοποιήστε το μηχάνημα στην κανονική πλύση.

12. Κρατήστε τα χρώματα ζωντανά στα ρούχα σας.

clothes

Αλάτι + ρούχα = Λάμψη!

Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο πλυντήριο σας για να κρατήσει τα χρώματα ζωηρά.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το χλωριούχο αλάτι βοηθά να μένουν τα ρούχα φωτεινά και να σφραγίζει το χρώμα ώστε να μην ξεθωριάζει με τις επανειλημμένες πλύσεις!

13. Κάντε τη δική σας οδοντόκρεμα στο σπίτι.

toothpaste 3b

Αναμίξτε αλάτι, μαγειρική σόδα και μέντα για να δημιουργήσετε μια σπιτική οδοντόκρεμα.

14. Απαλλαγείτε από την πιτυρίδα μια για πάντα.

pos-tha-dioxete-tin-pitirida-me-alati

Πάρτε μια καλή ποσότητα μαγειρικού άλατος και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πριν από το πλύσιμο των μαλλιών σας. Το αλάτι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών νιφάδων δέρματος από το κεφάλι.

15. Διώξτε τα ενοχλητικά μυρμήγκια.

17847-ants_590_b
Ανακατέψτε αλάτι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τις περιοχές που τα έντομα προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα όπως στις πόρτες και τα παράθυρα. Αυτό θα απωθήσει τα μυρμήγκια ενώ είναι ασφαλέστερο από τη χρήση εντομοκτόνων.
tips-and-tricks
Πηγή: www.tilestwra.com