Απαραίτητες οι διακοπές στον άνθρωπο….. ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο και για εμάς!!!

Πολλοί από σας ίσως σκεφτείτε ότι σας λείπουν πολύ βασικότερα πράγματα από τις διακοπές, είναι όμως έτσι;

Λίγο η οικονομική κρίση και η μιζέρια στην οποία μας έχει βυθίσει, λίγο η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης, μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι οι διακοπές είναι προνόμιο για λίγους. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Με λίγο περισσότερο ψάξιμο και με έξυπνες επιλογές όλοι μπορούμε να απολαύσουμε έστω λίγες μέρες διακοπών.

Και μάλιστα επιβάλλεται να το κάνουμε!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι διακοπές όχι απλά χρειάζονται, αλλά είναι απαραίτητες για όλους μας καθώς μας βοηθούν να αποβάλλουμε το άγχος της καθημερινότητας και να επιστρέψουμε ανανεωμένοι.

Υγιεινή προσέγγιση…

Σύμφωνα με μελέτες οι διακοπές μπορούν να βελτιώσουν και την υγεία μας καθώς έχουν αντίκτυπο σε παράγοντες όπως η διάθεση και η ψυχολογία μας. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την κατάθλιψη, ενώ κάνουν καλό τόσο στον ύπνο όσο και στη διατροφή μας. Επίσης μπορούμε να επιδοθούμε σε δραστηριότητες όπως περπάτημα, κολύμπι, ορειβασία (αν πάμε στο βουνό) κλπ και να βελτιώσουμε έτσι και την φυσική μας κατάσταση.

Έξω από τη ρουτίνα…

Το ιδανικό είναι να πάμε κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει και να αφήσουμε τα πάντα πίσω μας για λίγο. Αυτή η αλλαγή παραστάσεων θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε νέες κουλτούρες και νέους ανθρώπους και να ξεφύγουμε για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας!

Με παρέα ή χωρίς…

Επίσης μπορούμε να ανανεώσουμε την σχέση με το ταίρι μας και γιατί όχι να κάνουμε νέες γνωριμίες αν είμαστε μόνοι. Μην ξεχνάτε ότι όταν είμαστε διακοπές είμαστε πιο απελευθερωμένοι και όλα γίνονται πιο εύκολα!

Θέλω απλά να ηρεμήσω…

Βέβαια για τους πιο ήσυχους τύπους υπάρχει και εκείνο το είδος διακοπών όπου απλώς τα αφήνουν όλα πίσω και πηγαίνουν κάπου απλά για να ηρεμήσουν. Τι καλύτερο από ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα όπου θα μπορούμε να ηρεμήσουμε με την συντροφιά ενός βιβλίου μακριά από τον θόρυβο και τους ρυθμούς της πόλης…

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ανακαλύψουμε κρυφές πτυχές του εαυτού μας, και να τον γνωρίσουμε καλύτερα μιας και επικεντρωνόμαστε περισσότερο σε αυτόν. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αδειάσουμε το μυαλό μας αφήνοντας πίσω τα όποια προβλήματα μας απασχολούν και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε εμάς.

Μας αξίζει και πρέπει να το κάνουμε!

πηγή