Βάλε σωστά το Eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου (βήμα -βήμα οδηγίες-φώτο).

Η εφαρμογή του eyeliner είναι κάτι που πολλές φορές δυσκολεύει τις γυναίκες.

Αν όμως γίνει με τον σωστό τρόπο, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και σαγηνευτικό.

Γενικότερα η εφαρμογή της γραμμής αυτής μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο για σαγηνευτικό και πολλά υποσχόμενο βλέμμα. Ωστόσο, κάθε σχήμα ματιού χρειάζεται την δική του – συγκεκριμένη τεχνική για να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το cat eye look είναι ένας μόνο από τους αμέτρητους τρόπους για να κάνετε την γραμμή του eyeliner.

Κάντε λοιπόν τα μάτια σας πιο έντονα και όλοι οι άνδρες που γνωρίζετε θα σας θυμούνται για πολύ καιρό!

► Ακολουθήστε τις συμβουλές για την καλύτερη εφαρμογή eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Αμυγδαλωτά μάτια

Eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών (2)

Πως γνωρίζετε αν έχετε αμυγδαλωτά μάτια; Οι εσωτερικές και οι εξωτερικές γωνίες των ματιών σας είναι στο ίδιο επίπεδο. Ενώ η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών γωνιών είναι ίση με το μήκος του ενός ματιού.

Για να τραβήξετε την προσοχή στο όμορφο σχήμα των ματιών σας, ξεκινήστε να κάνετε μια λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο σας από την εσωτερική γωνία του ματιού. Επεκτείνετε την γραμμή προς την εξωτερική γωνία, αλλά μην βγείτε πέρα από αυτήν. Αυτή η τεχνική κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο μεγάλα σε πλάτος και πιο εκφραστικά.

Μάτια με κλίση προς τα κάτω

Eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών (3)

Αν έχετε μάτια με κλίση προς τα κάτω, το επιπλέον δέρμα που κρέμεται πάνω από το πάνω βλέφαρο κάνει τα μάτια σας να δείχνουν μικρότερα. Γι’ αυτό χρειάζεται να προσθέσετε όσο όγκο μπορείτε στις βλεφαρίδες σας.

Η επέκταση της γραμμής πέρα από την εξωτερική γωνία του πάνω βλεφάρου, κατά μήκος των βλεφαρίδων είναι ιδανική γι’ αυτού του είδους το σχήμα ματιών. Ένα άλλο τρικ είναι να χρησιμοποιήσετε το πιο σκούρο eyeliner που μπορείτε να βρείτε.

Μάτια με μεγάλο κενό ανάμεσα τους

Eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών (4)

Αν η απόσταση ανάμεσα στα μάτια σας είναι μεγαλύτερη από το μήκος ενός ματιού, τότε έχετε μάτια με μεγάλο κενό ανάμεσα τους.

Για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο κοντά μεταξύ τους, σχεδιάστε μια γραμμή που καλύπτει όλο το πάνω βλέφαρο, από την εσωτερική μέχρι την εξωτερική γωνία. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μια γραμμή στο κάτω βλέφαρο ξεκινώντας από την μέση του ματιού, αλλά μην βγείτε έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού. Επίσης, όταν εφαρμόζετε την μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας, βουρτσίστε τις προς την γέφυρα της μύτης σας.

Μεγάλα μάτια

Eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών (5)

Τα μεγάλα (στρογγυλά) μάτια είναι πολύ εκφραστικά, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να τα κάνετε να δείχνουν λίγο πιο επιμηκυσμένα.

Για να εφαρμόσετε το eyeliner στο πάνω βλέφαρο, τραβήξτε μια γραμμή περίπου 1 εκατοστό μετά την εξωτερική σας γωνία. Παρεμπιπτόντως, τα «smokey eyes» είναι η ιδανική τεχνική μακιγιάζ για τα μάτια με αυτό το σχήμα.

Επιμήκη μάτια

Eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών (6)

Τα επιμήκη μάτια θεωρούνται υπερβολικά σαγηνευτικά. Χρειάζεται όμως να εφαρμόζετε eyeliner πολύ προσεκτικά για να αποφύγετε να τα κάνετε να δείχνουν στενά. Για να τα κάνετε να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο έντονα, τραβήξτε μια γραμμή λίγο πιο μακριά από την γραμμή των βλεφαρίδων και εφαρμόστε μια απαλή σκιά ματιών.

Κάντε το περίγραμμα των ματιών σας με μια λεπτή λευκή γραμμή με μολύβι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μολύβι για να δώσετε έμφαση στο πάνω βλέφαρο, κάνοντας το κεντρικό σημείο της γραμμής πιο παχύ.

Μάτια με μικρό κενό ανάμεσα τους

Eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών (7)

Αν η απόσταση των ματιών σας είναι μικρότερη από το μήκος ενός ματιού, τότε έχετε μάτια με μικρό κενό ανάμεσα τους. Σε αυτή την περίπτωση, ο βασικός σας σκοπός είναι να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο ανοιχτά.

Πρέπει να κάνετε μια διαβάθμιση από ανοιχτόχρωμη σε σκουρόχρωμη σκιά ματιών στην εξωτερική γωνία των ματιών σας. Επομένως, ξεκινήστε να δημιουργείτε την γραμμή που κάνει την διαφορά λίγο πιο μέσα από την εσωτερική γωνία των ματιών σας. Το τελείωμα της γραμμής θα πρέπει να είναι πιο έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού σας και να έχει μια ελαφρά κλίση προς τα πάνω.

πηγή: www.beautetinkyriaki.gr