Βόλτα στα βεστιάρια: Που θα βρεις τη φετινή σου αποκριάτικη στολή (διευθύνσεις και τιμές).

Απόκριες…..

Τις απόκριες βγάζουμε τις μάσκες της καθημερινότητας και βάζουμε τις μάσκες του καρναβαλιού.

Ζούμε για λίγο σε κάποια άλλη εποχή, βγαίνουμε από το εγώ μας και γινόμαστε για λίγο, καλόγριες, κλόουν, βασίλισσες, γοργόνες .. …. ας φτιάξουμε λοιπόν λιγάκι την διάθεσή μας.

Σ’ ένα φιλικό σπίτι,  σε μία συγκέντρωση “μασκέ” που θα πάμε, ας ντυθούμε για το κέφι μας!!

Τι όμως να φορέσω σ’αυτήν την περίπτωση;

Δες παρακάτω μερικά από τα βεστιάρια και τα καταστήματα όπου θα μπορέσεις να πάρεις ιδέες και να βρεις αυτό που σου αρέσει να μεταμφιεστείς, έτσι ώστε να μπεις στο πνεύμα του “καρναβαλιού” και  να παρασυρθείς από την “καρναβαλίστικη διάθεση”.

Βεστιάριο
Οκτώ όροφοι, είκοσι χιλιάδες κοστούμια, μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ. Το Βεστιάριο δεν είναι τυχαία σημείο αναφοράς για τις παραγωγές του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Τώρα που ψάχνεις κι εσύ μια ευφάνταστη αμφίεση, εδώ έχεις να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία σε φορέματα εποχής ( Αντουανέτες, Ιουλιέτες, Λουδοβίκους, φράκα, τσάρλεστον ), Αρλεκίνους, αλλά και στολές που θα σε «μεταμορφώσουν» σε αρχαίο Έλληνα, Βυζαντινό, μαζορέτα, γοργόνα, λουλούδι, πειρατή, άγγελο, πεταλούδα. Αναλαμβάνουν οποιαδήποτε ειδική κατασκευή-ραφή σε κοστούμια, αξεσουάρ, καπέλα κ.λπ. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από € 25.
(Σωκράτους 16, Ομόνοια, 2105227906 ).

 

Βεστιάριο Σοφίας Συρογιάννη
Γνωστό και ψαγμένο, το βεστιάριο της Σοφίας Συρογιάννη έχει υπογράψει το ντύσιμο σε ουκ ολίγα τηλεοπτικά σήριαλ και θεατρικές παραστάσεις. Μια βόλτα από εδώ είναι καλή ιδέα αν αναζητάς ένα προσεγμένο αποκριάτικο κοστούμι με αύρα από comedia de l’arte. Το βενετσιάνικο και το μεσαιωνικό στυλ έχουν την τιμητική τους, με φορεσιές φτιαγμένες από στόφες και καλά υφάσματα, όπως έχει διδάξει στο κατάστημα η πολυετής συνεργασία του με τον κινηματογράφο. Επίσης, θα βρεις πολύ ιδιαίτερες στολές ζώων κι εντόμων (κοράκια, χρυσόμυγες ) αλλά και στολές κλασικών κόμικς όπως του Αστερίξ και Οβελίξ. Οι στολές και τα κουστούμια απευθύνονται σε ενήλικες κι ενοικιάζονται σε τιμές από € 40. Μπορείς να σετάρεις στολές και κοστούμια σύμφωνα με τα γούστα σου, αλλά δεν διατίθενται μεμονωμένα αξεσουάρ ή στολές «σπασμένες» σε κομμάτια. Και μια σημείωση για όσους θέλουν να αποκτήσουν μια στολή στα μέτρα τους: υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αλλά χρειάζεται έγκαιρη παραγγελία, τουλάχιστον ένα μήνα πιο πριν. (Λαχανά 47-49, Κυψέλη, 2108231711 ).

Μαγέψτε Σοφία Κόντα 

Από τα γνωστά και καλά βεστιάρια της πόλης, το Μαγέψτε διαθέτει μεγάλη ποικιλία κοστουμιών, που ράβονται από την επιχείρηση με προσοχή στα υλικά-υφάσματα (βελούδο, μετάξι, δέρμα κ.λπ. ). Σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις κάθε χρόνο βρίσκονται οι αμφιέσεις για κινηματογραφικούς και σούπερ ήρωες, οι πειρατικές στολές και τα κοστούμια εποχής. Για ενήλικες διατίθενται αποκλειστικά προς ενοικίαση σε τιμές από € 25. Για τα παιδιά υπάρχει δυνατότητα και για αγορά και για ενοικίαση επίσης από € 25. Από εδώ θα περάσεις αν ψάχνεις και για μια αυθεντική μάσκα Βενετίας – σε τιμές από € 10 για ενοικίαση και από € 20 για αγορά.
(Σπευσίππου 26-28 Κολωνάκι, 2107294566 ).

Μάρκετ
Από τους γνωστούς «παίκτες» στο χώρο των καρναβαλικών αμφιέσεων. Φέτος την τιμητική τους έχουν οι ήρωες της ταινίας Star Wars με στολές για μικρούς και μεγάλους, ενώ δεν λείπουν οι κλασικοί χαρακτήρες (Superman, Batman, Spiderman κ.λπ. ). Οι γυναίκες προτιμούν συχνά στολές ινδιάνας, καουμπόισσας, μαξικάνας ή με θέμα ζωάκια. Για πώληση οι τιμές κυμαίνονται στα παιδικά στα € 25-40 και για ενήλικες στα € 25-80. Στολές για ενοικίαση διαθέτουν μόνο για ενήλικες στα € 20-40.
(Φιλολάου 124 Παγκράτι, 210 7012590 ).

Τα ρούχα του Βασιλιά
Το γνωστό βεστιάριο το οποίο έχει «ντύσει» πολλά χορευτικά σόου, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και θεατρικές παραστάσεις, μας ανοίγει πάντα μια βεντάλια επιλογών για το μασκέ πάρτι. Τα ρούχα και τα κοστούμια τους, φτιαγμένα με ποιοτικά υφάσματα, μπορούν να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Εκεί, θα σετάρουν τη στολή σου σύμφωνα με τον σωματότυπό σου με ρούχα εποχής και άλλες πιο… wild αμφιέσεις από αυθεντικά δέρματα. Μεγάλη ζήτηση έχουν οι Σπανιόλες, οι πειρατίνες και μπορείς να βρεις κάποια από τα κοστούμια που φορέθηκαν στο σόου «Your face sounds familiar» που τα είδες και τα ζήλεψες. Το κατάστημα αναλαμβάνει και ράψιμο στολών για ομάδες, για όλες τις ηλικίες. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από € 40 και φτάνουν μέχρι τα € 100 περίπου.
(Μιαούλη 25, Ψυρρή, 2103313393 )

Τέσσερις Εποχές
Αν θέλεις ν’ αγοράσεις τη στολή σου, στα καταστήματά τους σε περιμένει μια μεγάλη γκάμα προτάσεων, αποκριάτικα αξεσουάρ και στολές φτιαγμένες από τούλια, πούλιες, κορδέλες, με θέματα που συχνά παραπέμπουν σε παραμύθια. Για μικρά και… μεγάλα παιδιά, οι απόκριες έχουν φέτος χιουμοριστικό χαρακτήρα με τις στολές Ελλήνων και ξένων πολιτικών να είναι ψηλά στη wish list. Δεν λείπουν φυσικά οι αμφιέσεις-μάγοι, μάγισσες, φρούτα, αναψυκτικά, συσκευές, sexy και trendy στολές αλλά και θέματα της Άγριας. Τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν με στολές χαρακτήρων από παιδικές ταινίες, αλλά και με στολές από γνωστές μασκότ και λούτρινα ζωάκια. Οι τιμές; Για κάθε βαλάντιο, κυμαίνονται από € 15 μέχρι και € 80 για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις.
(Αργυρουπόλεως 3, Αργυρούπολη, 2109949461 και Ελευθερίου Βενιζέλου 92, Νέα Σμύρνη, 2109348270 )

troc
Στο αγαπημένο μας vintage shop βρίσκουμε πάντα ενδιαφέρον υλικό για μεταμφιέσεις: στολές για εμφανίσεις α λα πιερότοι και δόγηδες, φορέματα με φουρό της δεκαετίας του ΄50, χρωματιστά μεταξωτά κινέζικα κιμονό από τα ’60s, μακριές μπροκάρ τουαλέτες του ΄70. Οι τιμές ενοικίασης, προσιτές, «παίζουν» στα € 25-35. Για να στήσεις ένα ολοκληρωμένο look, εδώ θα βρεις (για αγορά ) πληθώρα από αξεσουάρ: σούπερ καπέλα, γάντια και φο μπιζού.
(Δημητρίου Σούτσου 39, Αμπελόκηποι, 2106442520 ).

Μadame Pelagie
Το πρώτο ελληνικό οργανωμένο διαδικτυακό βεστιάριο παρέχει μία ολοκληρωμένη συλλογή ενοικίασης κοστουμιών και αντικειμένων. Χειροποίητα υφάσματα, σπάνια αντικείμενα και συλλεκτικά ρούχα είναι στη διάθεσή σας, για να μεταμφιεστείτε για τις αποκριάτικες φιέστες. Περιηγηθείτε στο «ατελιέ» της madame Pelagie και επιλέξτε, από τις πολλαπλές κατηγορίες, ρούχα και αντικείμενα άριστης ποιότητας σε προσιτές τιμές. Ένα δίκτυο συνεργατών φροντίζει για την αποστολή των κοστουμιών και την επιστροφή τους, σε όλα τα μέρη της Αττικής, της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

πηγή