Γαρίδες σαγανάκι… το φανταστικό καλοκαιρινό πιάτο!!

Ένα φαγητό δεν χρειάζεται να έχει πολλά υλικά ή να παίρνει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, ώστε να θεωρηθεί «καλό». Το κλασικό κι αγαπημένο σαγανάκι με γαρίδες είναι ένα από αυτά τα φαγητά, καθώς και μια καλοκαιρινή λιχουδιά που δεν μπορείς να αντισταθείς. Ναι, σίγουρα δεν είναι και το πιο διαιτητικό πιάτο, αλλά όλοι έχουμε δικαίωμα στην απόλαυση, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, σωστά;

Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια
1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος
1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο
600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες (ή αποψυγμένες αν έχετε αγοράσει έτοιμες)
αλάτι, πιπέρι
100γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
2. Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί τους να πήξουν.
3. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Βάλτε το τηγάνι μέσα στο φούρνο και αφήστε το μείγμα να ψηθεί για 10-12 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Σερβίρετέ το αχνιστό με μεγάλα, φρυγανισμένα κομμάτια ψωμί.

πηγή: www.queen.gr