Γιάννης Πάριος – Γιώργος Κατσαρός «Και πάλι μαζί…!!!» 22 Αυγούστου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Για δεύτερη φορά η συνάντηση δάσκαλου-μαθητή σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Παλαιό Φρούριο γεμάτη μουσική, τραγούδια, συγκίνηση, αγάπη και αναμνήσεις. Μετά την τελευταία τους κοινή εμφάνιση στην Κέρκυρα τον Αύγουστο του 2014 συναντώνται και πάλι εδώ τον Αύγουστο του 2016 σε μία συναυλία που θα μείνει στην ιστορία του νησιού. Τον Γιάννη Πάριο τον έχουν χαρακτηρίσει σαν «τροβαδούρο» του έρωτα, ως τον πιο ερωτικό ερμηνευτή όλων των εποχών και απόλυτο εκφραστή της αγάπης, που την έχει τραγουδήσει όσο κανείς άλλος κι ο Γιώργος Κατσαρός με το σαξόφωνο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο είδος του θα μας ταξιδέψουν σε μελωδίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν κι έγιναν τεράστιες επιτυχίες. Στον υπέροχο χώρο του Παλαιού Φρουρίου θα τραγουδήσουμε μαζί τους, θα διασκεδάσουμε και θα χαρούμε αυτή τη μοναδική και πάλι συνεύρεση τους.

Όλοι μια φορά στη ζωή τους πρέπει να βιώσουν την εμπειρία του να ακούσουν ζωντανά το Γιάννη Πάριο. Να δονηθούν από την εύθραυστη δυναμικότητα των συναισθημάτων που αναβλύζουν από κάθε τραγούδι του, μέσω της ιδιαίτερης φωνής του. Το σίγουρο είναι πως εκείνο το βράδυ, θα φύγουμε όλοι από το Παλαιό φρούριο και θα αισθανθούμε ερωτευμένοι. Άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με τη στιγμή, άλλοι με το «σήμερα», άλλοι με τη ζωή «που περνά και χάνεται». Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι παντού, απλά ο Γιάννης Πάριος μας δείχνει για ακόμη μια φορά τον τρόπο να τον αφουγκραστούμε και να αφεθούμε να μας τρυπήσουν τα βέλη του.

Ο Γιάννης Πάριος είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ελλάδας, αλλά και από τους μεγαλύτερους συνθέτες, μια που σε όλα αυτά τα χρόνια έγραψε δίσκους, που είχαν τεράστια επιτυχία. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

parioooos

Ο Γιώργος Κατσαρός είναι ο συνθέτης με τα 1500 και πλέον τραγούδια σε δίσκους (τραγούδια που έγιναν επιτυχίες και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό). Συνέθεσε επίσης μουσική για 90 περίπου θεατρικά και 108 κινηματογραφικά έργα. Συνθέσεις του έχουν τραγουδήσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καζαντζίδης, Μπελίντα, Βλαχοπούλου, Βουγιουκλάκη, Μοσχολιού, Μπιθικώτσης, Νταλάρας, Βάνου, Διαμάντη, Γαβαλάς, Μητροπάνος, Βοσκόπουλος, Τσαουσάκης, Πουλόπουλος, Γαλάνη, Λιδάκης, Κλωναρίδης, Καλατζής, Μαρούδας κ.α. Ως σολίστας του σαξοφώνου στην δισκογραφία καθιερώνεται το 1974. Από τότε έχει ηχογραφήσει 24 δίσκους σόλο σαξόφωνο. Πριν λίγα χρόνια είχε συμπεριληφθεί σε δίσκο με τους 10 μεγαλύτερους σαξοφωνίστες στον κόσμο.

katsaros

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε σε μια μουσική σχολή για τραγουδιστές, όπου βρέθηκε ο νεαρός τότε Πάριος και δίδασκε ο Γ. Κατσαρός. Από την πρώτη στιγμή ο Κατσαρός παίρνει υπό την προστασία του το νεαρό νησιώτη, ο οποίος ακόμη και σήμερα σε κάθε ευκαιρία τον αποκαλεί δεύτερο πατέρα του.

Συνολικά, ο Γιάννης Πάριος ηχογράφησε 21 τραγούδια σε μουσική του Γιώργου Κατσαρού πάνω σε στίχους του Πυθαγόρα (πλην δύο), εκ των οποίων τα 19 σε πρώτη εκτέλεση.

«Άνθρωπε φιλοσόφησε», «Ούτε συζήτηση», «Μείνε δίπλα μου Μαρία», «Σε ξέχασα», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Θα γυρίσει το χαρτί», «Γι’ αυτό σε χώρισα», «Με συγχωρείς», «Δεν ξεχνιέσαι, δεν ξεχνιέσαι», «Εγώ δεν είμαι εγώ», «Εμείς», «Και μετά απ’ αυτά», «Σε ξέχασα», «Και όλο βρέχει-βρέχει», «Μου λείπει», «Έφυγε», «Μια μέρα ακόμη».

Εκτός όμως των τραγουδιών που έγραψε ο Κατσαρός για τη φωνή του νησιώτη ερμηνευτή, υπάρχει και η συνεργασία τους σε ρόλο συνθέτη και στιχουργού. Οι δυο τους λοιπόν, κατά την περίοδο 1979-1981 έχουν συνυπογράψει τραγούδια για άλλους ερμηνευτές όπως η Μαρινέλλα («Και μου μιλάς για μοναξιά», «Έτσι απλά σε αγαπάω»), ο Τόλης Βοσκόπουλος («Μιλάνε τα μάτια») και ο Μανώλης Λιδάκης («Μετά από σένανε», «Κι όλο λέω να φύγω»).

Αν έχεις τέτοιους φίλους ομορφαίνει η ζωή…
όπως μας τραγουδά για δεύτερη φορά στην Κέρκυρα ο Γιάννης Πάριος

b_5574_321

Πηγή: www.ticketservices.gr