Διάβασε και μάθε ποιος σκελετός γυαλιών ταιριάζει στο πρόσωπό σου!! (φωτογραφίες)

Ποιο είναι το απαραίτητα αξεσουάρ που μας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Φυσικά τα γυαλιά ηλίου. Ναι μεν η βασική τους «υποχρέωση» είναι να μας προστατεύουν από τον ήλιο, ωστόσο έχουν γίνει -και όχι άδικα- κομμάτι του στυλ μας! Επειδή όμως η μόδα από μόνη της δεν αρκεί, θα δανειστούμε το ρητό που ισχύει για τα ρούχα, τα οποία «δεν πρέπει να σε φοράνε, αλλά να τα φοράς» και για τα γυαλιά. Κι αυτό γιατί, όσο εντυπωσιακά και «μοδάτα» είναι κάποια γυαλιά, αν δεν ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου μας, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε διαπράξει ένα στιλιστικό φάουλ.

Ποια γυαλιά ταιριάζουν σε κάθε πρόσωπο

Δείτε ποια γυαλιά σας ταιριάζουν, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας και μετά κανονίστε με τη φίλη σας την επόμενη εξόρμηση στα μαγαζιά με οπτικά.

1. Βρείτε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας

Μπορεί να πιστεύετε ότι ξέρετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας, όμως, κάποιες φορές τα μαλλιά, τα γυαλιά μυωπίας ή το μακιγιάζ μπορεί να μας ξεγελάσουν.

Γι’ αυτό, κάντε πρώτα το παρακάτω τεστ. Πιάστε τα μαλλιά σας πίσω και ακουμπήστε το πρόσωπό σας σ’ έναν καθρέφτη. Έπειτα, ζωγραφίστε το περίγραμμά του με ένα σαπούνι ή, αν έχετε σταθερό χέρι για να μην λερωθείτε, με έναν μαρκαδόρο. Το περίγραμμα είναι το πραγματικό σχήμα του προσώπου.

Οι επιλογές είναι τέσσερις: καρδιά, στρογγυλό σχήμα, οβάλ ή τετράγωνο. Αφού βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε, είστε έτοιμη για τις προτάσεις αγοράς!

2. Η ώρα της επιλογής

Καρδιά

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχει φαρδύ μέτωπο και κροτάφους αλλά λεπταίνει απότομα στο πηγούνι.  Οι γωνίες του είναι έντονες, όπως και τα ζυγωματικά του, γι’ αυτό, αν ανήκετε στη συγκεκριμένη κατηγορία, φροντίστε να τα αναδείξετε. Παράλληλα, προσπαθήστε να απαλύνετε την αντίθεση του πάνω με του κάτω μέρος του προσώπου με γυαλιά που είναι πιο φαρδιά στην κορυφή και πιο στενά στη βάση τους.

Ενδεικτικά, κάποια απ’ αυτά είναι τα κλασικά ρετρό τετράγωνα, όσα έχουν ένα μυτερό τελείωμα στην άκρη της κορυφής τους , που θυμίζουν γατίσιο βλέμμα (τα λεγόμενα cat eye) και για τους πιο σπορ τύπους, τα αθλητικά γυαλιά, που όμως πλέον δεν είναι τόσο στη… μόδα.

[box type=”note” ]*Extra tip: Μπορείτε να τολμήσετε με σκελετούς σε έντονα χρώματα που θα τονίσουν την περιοχή των ματιών σας και θα δώσουν την αίσθηση ενός πιο συμμετρικού προσώπου.[/box]

Στρογγυλό πρόσωπο

Ένα στρογγυλό πρόσωπο έχει πιο φαρδιά ζυγωματικά και μάγουλα ενώ στενεύει στο μέτωπο και το πηγούνι. Δεν έχει γενικά γωνίες, γι’ αυτό θεωρείται σχετικά «γεμάτο». Του ταιριάζουν ιδιαίτερα τα μακρόστενα-ορθογώνια, τα τριγωνικά και μεγάλα γυαλιά, που δένουν αρμονικά με το σχήμα του και μειώνουν τη στρογγυλάδα του.

Για τα μέτρα του, τα κλασικά τετράγωνα ρετό γυαλιά είναι ιδανική επιλογή, τα cat eye που αναφέραμε και πάνω, αλλά και τα μακρόστενα γυαλιά με σκελετό πάνω και κάτω για να «κόβει» τα στρογγυλά χαρακτηριστικά.

[box type=”note” ]*Extra tip: Αποφύγετε τα στρογγυλά γυαλιά και τους μικρούς σκελετούς οι οποίοι θα χαθούν στο πρόσωπό σας.[/box]

Οβάλ σχήμα

Στο οβάλ πρόσωπο το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο, το πηγούνι ελαφρώς μυτερό ενώ τονίζονται ιδιαίτερα τα ζυγωματικά. Όσοι έχουν οβάλ πρόσωπο, θεωρούνται οι πιο τυχεροί, αφού τους ταιριάζουν τα περισσότερα γυαλιά και αυτομάτως έχουν αμέτρητες επιλογές και οι πιθανότητες να διαλέξουν τα λάθος γυαλιά μειώνονται κατά πολύ. Είναι από τα πρόσωπα που τους ταιριάζουν εξίσου στρογγυλά και τετράγωνα γυαλιά.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι το μέγεθός τους. Στα οβάλ πρόσωπα δεν «πάνε» ούτε τα πολύ μικρά ούτε τα πολύ μεγάλα γυαλιά.

Ιδανικές επιλογές είναι τα κλασικά πλέον γυαλιά του πιλότου, τα οποία έχουν κάνει δυναμικό comeback στη μόδα τα τελευταία χρόνια, τα ρετρό, τετράγωνα γυαλιά αλλά και τα ελαφρώς (αυστηρά!) μεγάλα, στρογγυλά γυαλιά.

[box type=”note” ]*Extra tip: Προτιμήστε τους μεγάλους σκελετούς που θα τονίσουν το σημείο ατού του προσώπου, τα ζυγωματικά σας. [/box]Τετράγωνο σχήμα

Θεληματικό πηγούνι, πλατύ μέτωπο, φαρδιά ζυγωματικά και γωνίες είναι τα χαρακτηριστικά ενός τετράγωνου προσώπου, που «απαντάται» κυρίως σε άντρες. Τα στρογγυλά γυαλιά του Τζον Λένον και του Χάρι Πότερ ταιριάζουν μόνο σ’ αυτό το σχήμα προσώπου. Στη συνέχεια, ακολουθούν τα γυαλιά του πιλότου και οι «μύγες» με ενιαίο σκελετό και χωρίς διαχωριστικό στην περιοχή της μύτης.

[box type=”note” ]*Extra tip: Μείνετε στα κλασικά σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο ή το καφέ και μην προιμήσετε γυαλιά με γωνίες. Στόχος σας, εξάλλου, είναι να απαλύνετε τα ήδη έντονα χαρακτηριστικά σας και όχι να προσθέσετε κι άλλες γωνίες.[/box]

Αν δεν ανήκετε αυστηρά σε μια από τις παραπάνω τέσσερις κατηγορίες, επιλέξτε εκείνη που είναι πιο κοντά στο σχήμα του προσώπου σας. Σαν τελευταία συμβουλή, σας συνιστούμε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ψωνίσετε καινούρια γυαλιά ηλίου να έχετε μαζί σας μια αντρική παρέα. Όσο και αν οι φίλοι/ σύντροφοι/ αδελφοί βαριούνται τα ψώνια, είναι οι πιο καλοί -και πιο ειλικρινείς- συμβουλάτορες σε τέτοια θέματα. Εμπιστευθείτε τους…

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Sunglasswarehouse.com

πηγή