Εκλέρ ταψιού…. και ελαφρύ και υπέροχη γεύση!!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι  * 4 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 226 gr σαντιγί
  • σταγόνες σοκολάτας
  • καραμέλα σιρόπι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 160 C, και βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώνουμε  το βούτυρο στο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε  το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Βάζουμε και τα αυγά ένα ένα, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Στρώνουμε τη ζύμη στο πυρέξ ομοιόμορφα. Ψήνουμε  για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε   να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα. Σε ξεχωριστό  φτιάχνουμε την κρέμα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην κρέμα τυρί ανακατεύοντας μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Όταν η κρούστα είναι εντελώς κρύα, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Στρώνουμε την σαντιγί, περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από μια ώρα.

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο….

πηγή:  newpost.gr