Εκπληκτικός και ταλαντούχος ο 16χρονος Ρώσος: παίζει πιάνο χωρίς δάκτυλα και συγκινεί όλο τον κόσμο (video)

Ο 16χρονος Ρώσος Αλεξέι Ρομανόφ έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εξελιχθεί σε έναν πολλά υποσχόμενο πιανίστα, σε πείσμα μιας ασθένειας που τον έκανε να γεννηθεί χωρίς άκρα.   Ο Αλεξέι Ρομανόφ, ο οποίος κατάγεται από το Ζελένοντολσκ, ένα χωριό στην ομόσπονδη Δημοκρατία του Ταταρστάν, ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου μόλις πριν από δύο χρόνια μαγεμένος από τα έργα του Μότσαρτ και του Βιβάλντι.   Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να παίξει με την ορχήστρα του Καζάν και να εμφανιστεί στη δημόσια τηλεόραση της χώρας.   Η δασκάλα της μουσικής στο ειδικό σχολείο για παιδιά με αναπηρίες οπού φοιτούσε, τον βοήθησε να ξεκινήσει το ταξίδι του στη μουσική, βάζοντας τον να ακούει τις μελωδίες ταινιών όπως το «Twilight» και ο «Τιτανικός».   Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έμαθε τα βασικά της μουσικής, αλλά και το πως να διαβάζει τις νότες χάρη σε δύο φίλους του. «Ακόμη με βοηθούν. Μου στέλνουν παρτιτούρες, τις οποίες μελετώ, και αν μου αρέσει το αφήνω να “καθίσει” μέσα μου», τονίζει στη Guardian.   Ο 16χρονος πιτσιρικάς που σήμερα πηγαίνει σε ιδιωτικό, μουσικό σχολείο του Καζάν υιοθετήθηκε πριν από δύο χρόνια από τον Βλαντιμίρ και τη Λουίζα Λεβατσκόβα.

Οι θετοί του γονείς βλέποντας την έφεση του προς τις τέχνες του αγόρασαν ένα synthesizer. Με την πάροδο του χρόνου και έπειτα από πολλή εξάσκηση ο Ρομανόφ ξεκίνησε να συμμετέχει σε μουσικούς διαγωνισμούς – και να τους κερδίζει.   Τον περασμένο Φεβρουάριο το όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό ακόμη και έξω από τα όρια της πατρίδας του, χάρη στη συμμετοχή του στη συναυλία της ορχήστρας δωματίου «La Primavera» του Καζάν, κάτι που οδήγησε στο να γίνει δεκτός σε μουσικό σχολείο της περιοχής.   Ο διευθυντής ορχήστρας της «La Primavera» προσκάλεσε το Ρομανόφ να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Guests from Tomorrow», όπου και ερμήνευσε το «River Flows in You», μία σύνθεση του Νοτιοκορεάτη πιανίστα Lee Ru -ma (σ.σ. περισσότερο γνωστός στη Δύση ως Yiruma) για την ταινία «Twilight».   Η εμφάνισή του, μεταδόθηκε σε όλη τη Ρωσία, κερδίζοντας το θαυμασμό του κοινού και την προσοχή των ΜΜΕ.

Ένας χρήστης του facebook έγραψε: «Ο Αλεξέι είναι ήρωας, αξίζει το σεβασμό και το θαυμασμό μας. Σου εύχομαι υγεία και ευτυχία στη ζωή σου.   «Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συναυλίας έτρεμα από την ένταση. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη» ομολόγησε ο ίδιος ο Ρομανόφ και πρόσθεσε: «Ανέβηκα στη σκηνή, έκατσα μπροστά από το πιάνο και άρχισα να παίζω. Ένιωθα τα γόνατα μου να τρέμουν. Τότε, συνειδητοποίησα πως τα πήγαινα καλά, ήταν λες και η μελωδία άρχισε να ρέει από μόνη της».   Την περασμένη εβδομάδα ο 16χρονος πιτσιρικάς ταξίδεψε στη Μόσχα για να πάρει μέρος στο ριάλιτι σόου «Let Them Talk» και να συναντηθεί με τον Αυστραλό ομιλητή Nick Vujicic.   Όσο για το ποιος του δίνει έμπνευση, αρκέστηκε να πει: «Κάποιες φορές μοιάζει να υπάρχει μία αόρατη πνευματική πηγή από την οποία αντλώ δύναμη».

δείτε το σχετικό βίντεο

πηγή