Πως να επιλέγουμε τα σωστά αξεσουάρ στο ντύσιμο (φωτο)

Τα αξεσουάρ μπορούν να ολοκληρώσουν και να απογειώσουν ένα σύνολο, είτε αυτό είναι καθημερινό, είτε βραδινό και επίσημο. Ωστόσο, η επιλογή τους θα πρέπει να γίνεται με σύνεση, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και εντυπωσιακό και όχι αστείο και αποκρουστικό.

Μην διστάζετε λοιπόν να παίξετε με τα χρώματα και τα στυλ των αξεσουάρ για να δημιουργήσετε σύνολα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Προσοχή όμως τις θετικές εντυπώσεις και όχι τις αρνητικές.

Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με μικρά και μεγάλα, κομψά και έθνικ, απλά, αλλά και ιδιαίτερα κοσμήματα, τα οποία όμως θα συνδυάσετε σωστά με το υπόλοιπο outfit σας.

Επιλέξτε σωστά το κασκόλ, την πασμίνα, τα παπούτσια και τα γάντια σας, αφού πρώτα μάθετε ποιοι είναι οι 10 βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ.

1. Μην φοράτε περισσότερα από 3-4 μεγάλα αξεσουάρ

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (2)

Το να συνδυάζετε μεγάλα αξεσουάρ σε ένα σύνολο είναι εφικτό, αλλά δεν πρέπει να ξεπερνάτε τα 3-4 κομμάτια. Και φυσικά, θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους τόσο στο ύφος, το υλικό και το στυλ, όσο και στο χρώμα.

2. Μην κρύβετε ένα μεγάλο κολάρο κάτω από ένα ογκώδες κασκόλ

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (3)

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε ένα μεγάλο κασκόλ στο σύνολο σας, αν το παλτό σας έχει ήδη μεγάλο κολάρο. Αντ’ αυτού, φορέστε ένα ελαφρύ μαντήλι στο λαιμό σας, το οποίο θα βάλετε κάτω από το πανωφόρι σας.

3. Επιλέξτε να φορέσετε ένα σετ κοσμημάτων μόνο αν τα κομμάτια του είναι μικρά σε μέγεθος

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (4)

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι φορώντας ένα κολιέ με χάντρες, σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια από ένα σύνολο το αποτέλεσμα είναι άσχημο. Αυτό μπορεί να είναι εν μέρει σωστό, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του συνόλου. Αν το μέγεθος τους είναι μικρό, φορώντας τα όλα μαζί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κομψό αποτέλεσμα.

4. Ξεχάστε τον κανόνα που λέει πως η τσάντα σας πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με τα παπούτσια σας

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (5)

Δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε μια τσάντα που ταιριάζει με τα παπούτσια σας. Αν για παράδειγμα τα υποδήματα σας είναι πολύ έντονα, είναι προτιμότερο να πάρετε μια τσάντα που έχει αντίθετα ανοιχτόχρωμο τόνο χρώματος.

5. Βάλτε προτεραιότητες: Είτε έντονα χρώματα στα ρούχα ή εντυπωσιακά αξεσουάρ

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (6)

Όταν δημιουργείτε ένα σύνολο θα πρέπει να αναλογιστείτε ποιο θέλετε να είναι το αποτέλεσμα που θα επιτύχετε και να δώσετε έμφαση στο σωστό σημείο του outfit σας. Μπορείτε να τονίσετε τα ρούχα, το μακιγιάζ ή τα αξεσουάρ σας, αλλά ποτέ και τα τρία μαζί. Επιλέξτε ένα από αυτά και εστιάστε την προσοχή σας.

6. Ξεχάστε το ρολόι αν πρόκειται να φορέσετε ένα βραδινό φόρεμα

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (7)

Τα ρολόγια καρπού ταιριάζουν σε ένα καθημερινό, σπορ ή επαγγελματικό σύνολο, αλλά το να τα συνδυάσετε με ένα βραδινό outfit είναι σχεδόν αδύνατο.

7. Τα μεγάλα δαχτυλίδια δεν ταιριάζουν σε όλες

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (8)

Τα παχιά δαχτυλίδια δεν δείχνουν ωραία σε κοντά δάχτυλα, ενώ αντίθετα τα λεπτά μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου μήκους στα δάχτυλα σας.

8. Τα γάντια θα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα με κάποιο άλλο κομμάτι του συνόλου σας

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (9)

Ένας γρήγορος τρόπος για να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα γαντιών είναι να κοιτάξετε τα παπούτσια ή το κραγιόν σας. Ο βασικός κανόνας λέει πως τα γάντια θα πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με τουλάχιστον ένα κομμάτι του συνόλου σας.

9. Αποφύγετε τα μαύρα παπούτσια αν φοράτε παστέλ χρώματα

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (10)

Οι παστέλ τόνοι στα ρούχα υποστηρίζονται καλύτερα από παπούτσια που έχουν πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Τα σκούρα υποδήματα δεν ταιριάζουν σε ένα τέτοιο σύνολο.

10. Συνδυάστε τα έθνικ αξεσουάρ μόνο με ουδέτερους τόνους στα ρούχα σας

Βασικοί κανόνες στην επιλογή αξεσουάρ (11)

Αν φοράτε αξεσουάρ με πολλές κλωστές και χάντρες, κρατήστε τα ρούχα σας σε ουδέτερους τόνους.

πηγή: www.beautetinkyriaki.gr