Η Μαγκί Μαρέν επιστρέφει στην Πειραιώς

Το «BiΤ» (2-4/6 ) είναι η μία από τις δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού που θα παρουσιάσει φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών η Μαγκί Μαρέν.

Τακτική επισκέπτρια της διοργάνωσης, η γεννημένη στην Ισπανία (1951 ) και μεγαλωμένη στην Τουλούζη χορογράφος έχει ήδη παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 τα έργα «Umwelt» (2006 ), «Turba» (2008 ), «May» B (2011 ), «Salves» (2011 ), «Νocturnes» (2013 ), δημιουργώντας σχεδόν πάντα έντονες συζητήσεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται πώς μπορεί να οριστεί αυτό που παρουσιάζει, καθώς στις παραστάσεις της η Μαρέν χρησιμοποιεί ισότιμα το χορό, τη μουσική, το τραγούδι και την υποκριτική. Πιστεύει πως η «τέχνη είναι ένας ακόμη τρόπος να αφηγηθούμε ιστορίες» και βλέπει τη συνάντηση των τεχνών ως πολύτιμο εργαλείο και έμπνευση.

Στο «BiT», που θα παρουσιαστεί στο Χώρο Δ΄ της Πειραιώς 260, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες δονούνται υπό τους ήχους κρουστών και ηλεκτρονικής μουσικής, συνθέτοντας σκοτεινές εικόνες μεγάλης εικαστικής δύναμης, που θυμίζουν πίνακες του Γκόγια ή του Μπος. Τη μουσική υπογράφει ο Σαρλί Ομπρί.