Η νέα χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney….. ανήκει στον “Σκρούτζ”…. αξίζει να την δουν τα παιδάκια μας!!

Φέτος τα κινηματογραφικά Χριστούγεννα ανήκουν στον Σκρουτζ. Η νέα χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, «A Christmas Carol» με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ, βρίσκεται στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ, στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του.

Το παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς αναμένεται να εντυπωσιάσει το ελληνικό κοινό από την παραμονή των Χριστουγέννων σε μία εκδοχή υψηλής τεχνολογίας animation, motion capture.

Ο Τζιμ Κάρεϊ δανείζει τη χαρακτηριστική φωνή του σε 8 χαρακτήρες του έργου μεταξύ των οποίων και ο… πρωταγωνιστής στην τσιγκουνιά Σκρουτζ.

Για την γιορτινή της φύση, η ταινία έκανε πρόωρα την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ γεγονός που δεν της πρόσφερε απλόχερα τα αναμενόμενα κέρδη. Ωστόσο η Disney πιστεύει ότι το ενδιαφέρον θα αυξηθεί όσο οι γιορτές πλησιάζουν. Τροχοπέδη υπήρξε και το γεγονός ότι σε περισσότερες από τις μισές αίθουσες η ταινία προβάλλεται σε 3D, επιβαρύνοντας την τιμή του εισιτηρίου.

Η παραγωγή της ταινίας κόστισε περίπου 200 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την Disney, περίπου το ένα τέταρτο των εσόδων ήρθαν από την 3D προβολή της ταινίας.

Το έργο βρίσκεται στην πρώτη θέση των Box Office σε ΗΠΑ και Καναδά με κέρδη 31 εκατ. δολαρίων. Ακολουθούν το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον, «This is it» (14 εκατ. δολάρια) και το «Οι άντρες που κοιτούν επίμονα κατσίκες» με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ (13,3 εκατ. δολάρια).

πηγή: www.enet.gr