Σημάδια που μας προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα του τοκετού… η πιο γλυκιά εμπειρία κάθε γυναίκας!!!

Καταλαβαίνετε ότι είστε πλέον σε επιφυλακή για τις συσπάσεις που προμηνύουν την άφιξη του μωρού σας, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του τοκετού. Όμως, τι ακριβώς υποτίθεται ότι θα πρέπει να αισθανθείτε; Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να το διευκρινίσετε ακριβώς.

«Είναι πάντα δύσκολο να περιγράψω πώς μοιάζουν οι συσπάσεις της μήτρας. Είναι διαφορετική η αίσθηση για την κάθε εγκυμονούσα, έτσι δεν μπορούμε πραγματικά να πούμε τι πρόκειται να νιώσει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι αυτό που αισθάνονται είναι στην πραγματικότητα οι συσπάσεις του τοκετού», αναφέρει ο Paul du Treil, M.D. από το μαιευτήριο Touro Infirmary στη Νέα Ορλεάνη.

Οι συσπάσεις του τοκετού μπορεί να μοιάζουν με τις κράμπες της περιόδου. Πολύ άσχημες κράμπες περιόδου που όσο περνάει η ώρα, η αίσθηση γίνεται ακόμα χειρότερη. Τουλάχιστον, αυτή είναι η πιο κοινή περιγραφή που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Μπορεί να αισθανθείτε ότι η μήτρα σκληραίνει. Οι ισχυρές συσπάσεις βοηθούν το μωρό να έρθει στη σωστή θέση και στη συνέχεια να βγει έξω στον κόσμο, έτσι μπορεί να αισθανθείτε τους μυς γύρω από τη μήτρα να σκληραίνουν. «Μπορεί να νιώσετε δυσφορία σε οποιοδήποτε σημείο οι μυς σκληραίνουν, είτε βαθιά μέσα στην κοιλιά, είτε δεξιά ή αριστερά στα πλευρά ή ακόμα και στην πλάτη σας», αναφέρει ο Bart Putterman M.D. Μαιευτήρας – Γυναικολόγος στο Texas Children’s Pavilion for Women στο Χιούστον.

Οι συσπάσεις μπορεί να μοιάζουν με τον πόνο που προκαλούν τα αέρια στο στομάχι. Οι ισχυροί πόνοι από τα αέρια αποτελούν συχνά ένα άλλο μέτρο σύγκρισης για πολλές γυναίκες. Αν έχετε πόνους από αέρια στο στομάχι που δεν κοπάζουν μετά από μια επίσκεψη στην τουαλέτα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρόκειται για συσπάσεις της μήτρας.

Οι συσπάσεις θα μπορούσαν να μοιάζουν με δυνατό πόνο στην πλάτη. Εάν το μωρό είναι στραμμένο προς τα επάνω όταν μπαίνει στο γεννητικό σωλήνα, η πίεση του κρανίου του στα νεύρα της πλάτης σας θα μπορούσε να προκαλέσει απίστευτο πόνο. Μπορεί να αισθανθείτε πίεση και κράμπες σε συνδυασμό με πόνο στην πλάτη. Ίσως είναι λόγω της θέσης του μωρού ή μερικές φορές είναι ακριβώς ο τρόπος που η μητέρα αντιλαμβάνεται τον πόνο.

Η αλλαγή στην ένταση των συσπάσεων είναι το σίγουρο σημάδι ότι έφτασε η ώρα του τοκετού. Εάν και πάλι δεν είστε αρκετά σίγουρη ότι το μωρό σας έρχεται πραγματικά, παρακολουθήστε τη δύναμη των συσπάσεων. Εάν οι συσπάσεις δεν υποχωρούν, αλλά σταδιακά γίνονται όλο και πιο ισχυρές, πρόκειται για πραγματικές συσπάσεις τοκετού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε έτοιμη να υποδεχθείτε το νέο μέλος της οικογένειας!

πηγή: www.infokids.gr