(βίντεο) Καλά νέα για τις μέλλουσες μαμάδες… Προσομοιωτής γέννας, γλιτώνει από τις τυχόν επιπλοκές του τοκετού!!

Ασκήσεις ετοιμότητας, έτσι ώστε όλοι και όλα να είναι στη θέση τους όταν υπάρξει αληθινός τοκετός.

Μια κούκλα που γεννά, αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση στον τρόπο που εκπαιδεύονται οι γυναικολόγοι και οι νοσηλεύτριες που ασχολούνται με τον τοκετό. Πρόκειται για έναν προσομοιωτή γέννας, μια κούκλα ανθρωπίνων διαστάσεων, η οποία ουσιαστικά παίρνει τη θέση της εγκύου γυναίκας που είναι έτοιμη να γεννήσει. Πρόκειται για μια νέα τεχνική εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στο νοσοκομείο του Βανκούβερ στον Καναδά. Βοηθά τους νέους ειδικευόμενους να καταλάβουν πώς και τι γίνεται, χωρίς να υπάρχει απέναντί τους μια έγκυος γυναίκα αναφέρει το Euronews.com.

«Έλεγε συνεχώς ότι χρειάζεται κάτι για τον πόνο και βογκούσε. Η αντίδρασή μου ως νοσοκόμα ήταν ότι ήθελα να τη βοηθήσω, να τη γλιτώσω από τον πόνο. Όταν άκουσα λοιπόν τι ήθελε, ήταν πολύ καλό, γιατί δημιουργήθηκε κάτι παραπάνω από τη συναισθηματική σχέση, παρότι ήταν μια πλαστική κούκλα» υποστηρίζει η μαία Νικόλ Λαβουά, στο νοσοκομείο Σεν Πολ.

Στο νοσοκομείο γίνονται μάλιστα και ασκήσεις ετοιμότητας, έτσι ώστε όλοι και όλα να είναι στη θέση τους όταν υπάρξει αληθινός τοκετός. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της άσκησης, κάτι αρχίζει να πηγαίνει στραβά, οπότε η ομάδα επιλαμβάνεται της καταστάσεως.

«Νομίζω ότι επισπεύδει τα πράγματα, γιατί ο χρόνος ήταν πολύ σημαντικός στην περίπτωσή μας. Εάν χρειάζεται να ξεγεννήσουμε ένα παιδί σε μισή ώρα ή δέκα λεπτά, έχει σημασία γιατί μπορεί το παιδί τότε να μην τα καταφέρει» εξήγησε η Άντρια Μάσεϊ, χειρούργος στο νοσοκομείο Σεν Πολ.

Το ιατρικό προσωπικό έχει να μάθει πολλά από τέτοιες καταστάσεις επείγουσας ανάγκης, έτσι ώστε να έχει τις γνώσεις στις αληθινές καταστάσεις να μπορεί να σώσει το μωρό ή τη μητέρα του. Πρόκειται για την πέμπτη άσκηση του νοσοκομείου. Η κάθε μία αφορούσε διαφορετικό πρόβλημα. Η κούκλα έχει όλες τις ζωτικές λειτουργίες ενός κανονικού ασθενή, οι οποίες εμφανίζονται στα μηχανήματα.

«Αυτή η άσκηση δεν μας κάνει απαραίτητα καλύτερους σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτή η άσκηση μας κάνει καλύτερους ότι όλα είναι στη θέση τους, ότι η διαδικασία είναι πολύ καλά οργανωμένη. Εάν έχουμε μια τόσο καλή οργάνωση, παίρνουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις» ομολογεί ο αναισθησιολόγος, Λέιν Μπόσμα

Ο προσομοιωτής γέννας δυστυχώς κοστίζει πάρα πολύ, 30.000 δολάρια, αλλά αλλάζει ριζικά τα δεδομένα του τοκετού.

Δείτε σχετικό βίντεο …..

 

πηγή: http://www.infokids.gr