Καρμπονάρα, η αιτία διαμάχης μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας (βίντεο)

Δες στο παρακάτω βίντεο την original “Ιταλική” συνταγή της καρμπονάρα!!

Mια νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ιταλία, αυτή τη φορά με αφορμή… την καρμπονάρα.

Οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι καταγράφεται η γαλλική εκδοχή της φημισμένης ιταλικής μακαρονάδας. Τα μακαρόνια βράζονται μαζί με το μπέικον, προστίθεται κρεμμύδι και κρέμα γάλακτος ενώ στο τέλος ωμό αβγό πέφτει πάνω στο πιάτο.

Το βίντεο έχει γίνει viral στην Ιταλία, εξοργίζοντας τους Ιταλούς οι οποίοι στα σχόλιά τους από κάτω αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μείνετε στα βατραχοπόδαρα», «Μας πήρατε τη Μόνα Λίζα, αφήστε μόνη της την καρμπονάρα». Δεν λείπουν βέβαια και εκείνοι που ζητούν παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού, ενώ στη διαμάχη ενεπλάκη και η εταιρεία ζυμαρικών Βarilla καθώς στο βίντεο φαίνεται να χρησιμοποιούνται δικά της ζυμαρικά. «Θέε μου! Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις δημιουργικές “μεταφράσεις” της μυθικής καρμπονάρας, αλλά αυτό πάει πολύ… Désolé! (σ.σ. συγγνώμη στα γαλλικά)», έγραψε στο Facebook.

Αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν τελικά η ιστοσελίδα démotivateur.fr που δημοσίευσε το βίντεο τελικά να το «κατεβάσει» και να το αντικαταστήσει με μια σωστή συνταγή της καρμπονάρα.

ΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή