Μία αλλιώτικη συνταγή: Cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες…

Έχουμε πάρα πολλά …. μελομακάρονα και κουραμπιέδες;   Τι θα λέγατε να τα αξιοποιήσουμε σ ένα νόστιμο cheesecake;

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ

12 μελομακάρονα καλά μελωμένα

350γρ.τυρί κρέμα

150γρ.μασκαρπόνε

150γρ. γιαούρτι

1κουτ.γλυκού κοφτό Nescafe

1κουτ.σούπας κάκαο

4κουτ.σούπας ζάχαρη

5 κουραμπιέδες τραγανούς, με αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε μια στρογγυλή σπαστή φόρμα και την επενδύετε με μια διάφανη μεμβράνη.Αυτό το κάνετε για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα του γλυκού σας.

Παίρνετε τα μελομακάρονα τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα πατάτε με ένα πιρούνι να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια.

Τα μαζεύετε και τα βάζετε στη φόρμα.Τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κάνετε τον πάτο του cheesecake.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα,το μασκαρπόνε και το γιαούρτι.Τα δουλεύετε καλά να γίνουν μια ομοιογενής μάζα και προσθέτετε το Nescafe,το κακάο και τη ζάχαρη.

Απλώνετε το μίγμα πάνω απο το στρώμα με τα μελομακάρονα και το ισιώνετε με ένα μαχαίρι.

Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα τινάζετε τους κουραμπιέδες να φύγει η πολλή ζάχαρη και τους κόβετε κομματάκια.Τους σκορπάτε επάνω από το cheesecake να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Καλή Επιτυχία!

 

πηγή