Μαγειρέψτε με τα παιδιά σας σοκολατένιους σκαντζόχοιρους: Μια υπέροχη ιδέα για παιδικά πάρτι και όχι μόνο!!

Δεν είναι μόνο εύγευστη, αλλά και πανεύκολη, δημιουργική και… διασκεδαστική συνταγή. Ο λόγος για τη συνταγή “σοκολατένιος σκαντζόχοιρος”,  την οποία μπορούν να την κάνουν ακόμα και τα παιδιά μόνα τους αναπτύσσοντας έτσι την δημιουργικότητά τους. Φυσικά οι μικροί ζαχαροπλάστες θα απολαύσουν ακόμα περισσότερο αυτήν τους την εμπειρία, αν δημιουργήσουν αυτή τη συνταγή παρέα με τη μαμά!  

Υλικά
4 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές κακάο
Υλικά για τον στολισμό
Άλειμμα πραλίνας για επικάλυψη
200 γραμμάρια σοκολατένια “κουμπιά” για αγκάθια
4  χρωματιστά σοκολατάκια/καραμελάκια για μάτια και μύτη και στόμα
4 με 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο για γρασίδι γύρω από τον σκαντζόχοιρο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο. Να μην είναι πολύ καυτό, ώστε να μπορούμε (και εμείς και τα παιδιά) να την πιάσουμε στα χέρια μας. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο και το κακάο στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Κάνουμε το μείγμα μια μπάλα, την τυλίγουμε με σελοφάν και την βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε την μπάλα και φτιάχνουμε το σχήμα του σκαντζόχοιρου. Βάζουμε τον σκαντζόχοιρο στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Απλώνουμε το άλειμμα πραλίνας από πάνω και στολίζουμε με τα σοκολατένια κουμπιά για αγκάθια. Αν θέλουμε να μοιάζουν πιο αγκαθωτά, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουκουνάρι ή άσπρα αμύγδαλα κομμένα στη μέση. Τοποθετούμε τα χρωματιστά σοκολατάκια ή καραμέλες της επιλογής μας για μάτια, στόμα και για μύτη. Διακοσμούμε την πιατέλα του σκαντζόχοιρου με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Tip
Αν θέλουμε μπορούμε να χωρίσουμε στα δύο ή περισσότερα το μείγμα και να φτιάξουμε μικρούς σκαντζόχοιρους.
stock-vector-the-woman-tasty-dish-cooking-retro-style-pop-art-cooking-restaurant-kitchen-308789633
Πηγή: www.metro.com