Ανακλήθηκαν οι άδειες των ΙΕΚ Ξυνή και Mediterranean College Β. Ελλάδος.

Την ανάκληση των αδειών λειτουργίας του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας.

Όπως εξηγείται στη σχετική απόφαση, οι ανακλήσεις πραγματοποιήθηκαν λόγω της απώλειας τουλάχιστον μίας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων αδειοδότησης.

Η γενική γραμματεία, προχώρησε και στην ανάκληση των αδειών λειτουργών των:

  • Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
  • Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
  • Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.

Η απόφαση για τον Όμιλο Ξυνή αφορά τη δικαστική εμπλοκή τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της πλαστογραφίας κατά του δημοσίου οφέλους.

Η γ.γ. διευκρινίζει ότι τα αρχεία των παραπάνω ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, των οποίων ανακαλούνται οι άδειες, θα παραδοθούν εντός 30 ημερολογιακών ημερών, σε δημόσια ΙΕΚ.

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει, εν όψει της νέας εκπαιδευτικής  περιόδου, δικαιούμενοι είτε μεταγραφής σε άλλο ιδιωτικό ΙΕΚ της περιοχής προτίμησης τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ, εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους. Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητας τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της γ.γ.

Όσον αφορά τους σπουδαστές του Mediterranean College Βορείου Ελλάδος, δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων είτε μετεγγραφής σε άλλο Κολλέγιο της προτίμησής τους.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr