Λικέρ δαμάσκηνο, το χωνευτικό!!

Η αλήθεια είναι πως έχω μια αδυναμία στα λικέρ. Είναι εύκολα στο να τα φτιάξεις, χρειάζονται μόνο όρεξη, ήλιο και φρούτα και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Αυτή τη φορά είπα να φτιάξω λικέρ δαμάσκηνο και το μοιράζομαι μαζί σας.

Bήμα 1ο
Καθαρίζετε 1 κιλό δαμάσκηνα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα δύο.
Bήμα 2ο
Σε μια καράφα ή ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζετε τα δαμάσκηνα, 1 κιλό ζάχαρη, 1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο (εγώ προτιμώ το κονιάκ), 3 καρφάκια γαρίφαλο και 2 μπαστούνια κανέλας.
Bήμα 3ο
Κλείνετε το σκεύος και το αφήνετε στον ήλιο για 30 έως 50 ημέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μία φορά την εβδομάδα το ανακινείτε, έτσι ώστε τα υλικά να ανακατεύονται καλά.
Bήμα 4ο
Μόλις το ποτό σας είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού, ανακινείτε και σουρώνετε το λικέρ. Το φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Tips:
● Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα. Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.
● Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.

 

Καλή επιτυχία!!

plums_b2

Την συνταγή την βρήκα στο www.vita.gr