Μαγευτικό – ερωτικό Παρίσι (φωτογραφίες και βίντεο περιήγησης)!!

Το Παρίσι, γνωστό και ως η Πόλη του φωτός, από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.

Μερικά από τα σημεία ενδιαφέροντος του Παρισιού

Πύργος του Άιφελ

Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο.

Αψίδα του Θριάμβου

Το μνημείο της Αψίδας του Θριάμβου είναι νεοκλασικό αρχιτεκτόνημα – μνημείο μορφής θριαμβικής αψίδας. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού επί της πλατείας του Αστέρα, σήμερα ονομαζόμενης πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ.

Μουσείο του Λούβρου

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο.

Παναγία των Παρισίων

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί, ή απλούστερα Νοτρ Νταμ είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού.

Μονμάρτρη

Η Μονμάρτρη, και κατά ελληνική παραφθορά “Μονμάρτη”, είναι ένας από τους υψηλότερους λόφους και παλαιό προάστιο του Παρισιού, ύψους 130 μέτρων.

Μουσείο Ορσέ

Το Μουσείο Ορσέ είναι Γαλλικό εθνικό μουσείο στο 7ο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα και κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας

Άλλες photos  και video  για να πάρετε μία γεύση από την μαγευτική πόλη του φωτός

το υπέροχο…. Παρίσι!!

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Α) περιήγηση στην DISNEYLAND PARK του Παρισιού και

Β) περιήγηση στις ομορφιές και στα αξιοθέατα του.

gossip_angel