Μανούλες πρέπει να το διαβάσετε… Ένα μοναδικό βιβλίο που αξίζει να έχουν τα παιδιά μας! (βίντεο)

Διαδραστικά βιβλία που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας.

Από τις σελίδες τους ξεπηδούν σπουδαία αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ζώα και δεινόσαυροι. 
 
Εκπαιδευτικά βιβλία και τεχνολογία σε έναν συνδυασμό που…κόβει την ανάσα και σίγουρα τα παιδιά μας θα λατρέψουν! Να σας πω την αλήθεια θα αρέσουν και σε σας πολύ!
Φωτογραφία του χρήστη Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν.

 

Η κόρη μου έχει κατενθουσιαστεί με τα βιβλία τα livebooks.  Πώς αλήθεια, θα τα κάνετε να ζωντανέψουν;
Είναι απλό, κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store ή το App Store βάλτε το tablet ή το κινητό σας πάνω στις σελίδες με το ειδικό σύμβολο και δείτε τους ήρωες να ζωντανεύουν και να περπατούν πάνω στο βιβλίο σας!
Μνημεία και Τέρατα
Το  βιβλίο Μνημεία και Τέρατα συνοδεύεται από δωρεάν εφαρμογή εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, για συσκευές Android και iOS. Όλα τα βιβλία της σειράς θα βρείτε στο http://www.livebooks.gr Ένα μοναδικό βιβλίο που αξίζει να έχουν τα παιδιά μας!
Λίγα λόγια για το βιβλίο…Στο έκτακτο συμβούλιο του νυχτερινού ουρανού, η ομόφωνη απόφαση δεν αργεί να παρθεί. Ο αλαζόνας ήλιος-βασιλιάς αξίζει ένα καλό μάθημα.
Με όπλα την κολακεία, το κουτσομπολιό, αλλά και λίγη αστερόσκονη, η πολυμήχανη Σελήνη θα σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους πιο λαμπρούς υπηκόους του, τα ξακουστά μνημεία. Ο Παρθενώνας, ο πύργος του Άιφελ, το Μπιγκ Μπεν και άλλα αριστουργήματα, θα πέσουν θύματα της ίδιας τους της έπαρσης, ντροπιάζοντας τον εαυτό τους και το άστρο της ημέρας με τις κακόγουστες επιλογές τους. Πώς θα λάβει τέλος αυτή η ουράνια διαμάχη;
Ένα ευρηματικό παραμύθι του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου που μας θυμίζει πόσο λεπτή είναι η κλωστή ανάμεσα στην έπαρση και την υπερηφάνεια και πώς η ανασφάλεια μας καθιστά ευάλωτους στην γελοιοποίηση όσο και στην κολακεία. Μια ευφάνταστη περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της αρχιτεκτονικής, που μας διδάσκει ότι, ανεξάρτητα από τους ψηλούς πύργους και τα μεγαλειώδη μνημεία, δεν υπάρχει παιδεία και πολιτισμός χωρίς ευγένεια και σεβασμό για τους άλλους. Περιλαμβάνει 7 μνημεία:
Παρθενώνας
Πύργος του Άιφελ
Πύργος της Πίζας
Μεγάλη Πυραμίδα
Μπιγκ Μπεν

Μουσείο Γκουγκενχάιμ

Άγαλμα της Ελευθερίας 

Το ηλιακό σύστημα σε 3D με εικονική περιήγηση στον Διαστημικό Σταθμό ESA.Ένας μικρός ήρωας, τρύπωσε κρυφά στη Διαστημοβάση και χρειάζεται τη βοήθειά σας για να ανακαλύψει τα μυστικά των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.
Το ηλιακό σύστημα - τρισδιάστατα διαδραστικά βιβλία
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή “Το Hλιακό Σύστημα σε 3D” από το Google Play Store ή το App Store και σημαδέψτε με τη συσκευή σας, οποιαδήποτε σελίδα του βιβλίου περιλαμβάνει το όνομα του εκάστοτε πλανήτη στα αγγλικά.
Έτσι θα δείτε τρισδιάστατα τον πλανήτη της συγκεκριμένης σελίδας. Επιπλέον, αν σημαδέψετε το εξώφυλλο, μπορείτε να βγείτε φωτογραφία με στολή αστροναύτη αλλά και να δείτε όλο το ηλιακό σύστημα να περιστρέφετε πάνω στο βιβλίο! 
Τέλος, μπορείτε να περιηγηθείτε στον διαστημικό σταθμό του ESA μέσα από πραγματικές φωτογραφίες 360 μοιρών (εικονική πραγματικότητα), σαν να ήσασταν εκεί! Αρκεί να σημαδέψετε το εξώφυλλο και να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί. Η εφαρμογή μπορεί να δουλέψει και με μάσκα εικονικής πραγματικότητας αλλά και χωρίς αυτή.
Φωτογραφία του χρήστη Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γυροσκόπιο, η λειτουργία της εικονικής πραγματικότητας δουλεύει κάνοντας touch πάνω στην οθόνη της συσκευής.

Φωτογραφία του χρήστη Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν.
Παρακολουθήστε το βίντεο
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο “Ο Ντίνος στα ίχνη των δεινοσαύρων”. Ακολουθήστε μαζί με τον Ντίνο τα ίχνη των δεινοσαύρων σε ένα αξέχαστο ταξίδι. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε τους πιο γνωστούς δεινόσαυρους με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον καθένα και συναρπαστικές “ζωντανές” εικόνες! 
Δεινόσαυροι - τρισδιάστατα διαδραστικά βιβλία
Η μάθηση γίνεται παιχνίδι χάρη σε αυτό το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να “ζωντανέψει” στις οθόνες των φορητών συσκευών.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο Οι βασιλιάδες της ζούγκλας 10 ζώα ζωντανεύουν πάνω στο βιβλίο! Ποιος θα είναι ο επόμενος βασιλιάς της ζούγκλας;
Ζώα της ζούγκλας - τρισδιάστατα διαδραστικά βιβλία
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ταξιδέψετε στον κόσμο των ζώων με σκοπό να εκλέξετε τον επόμενο βασιλιά της ζούγκλας, αφού πρώτα δείτε τους υποψήφιους σε 3D με κίνηση και ήχο πάνω στο βιβλίο!
Φωτογραφία του χρήστη Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν.


Τέλος μας άρεσε πολύ και το βιβλίο Η Κοκκινοσκουφίτσα φοράει κίτρινα ζωγράφισέ το – δες το να ζωντανεύει – άκουσέ το!Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το πραγματικό όνομα της Κοκκινοσκουφίτσας; Γιατί η χαριτωμένη μικρή με το κόκκινο σκουφί έχει τόση αδυναμία στη γιαγιά της; Ποιος θα νικήσει και θα διώξει τον λύκο; Ποιος θα σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Τι μυστικό υπάρχει κρυμμένο στο σπίτι της γιαγιάς…;
Η Κοκκινοσκουφίτσα - διαδραστικό βιβλίο
Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μία διαφορετική προσέγγιση του κλασσικού παραμυθιού, θα ζωγραφίσετε τις σελίδες με όλα τα χρώματα που ξέρετε και θα ακούσετε την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας… αλλιώς!!
Φωτογραφία του χρήστη Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν.
Τα απίθανα βιβλία που ζωντανεύουν, χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες της Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας για να δώσουν ζωή στο περιεχόμενό τους. 
Φωτογραφία του χρήστη Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν.
Μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία αυτή χρησιμοποιώντας απλώς ένα smartphone ή ένα tablet με λειτουργικό Android ή iOS. Είναι πολύ εύκολο να δείτε αγαπημένους χαρακτήρες να ζωντανεύουν χωρίς να απαιτείται, να φωτογραφηθείτε μαζί τους και θα ταξιδέψετε …εικονικά!
Φωτογραφία του χρήστη Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν.
Και μην ξεχνάτε ότι η εφαρμογή που σας επιτρέπει να δείτε όλα αυτά τα απίθανα πράγματα είναι δωρεάν με την αγορά του βιβλίου. 
Όλα τα βιβλία της σειράς θα βρείτε στο http://www.livebooks.gr