Μπισκότα βουτύρου με μπαχαρικά!

Ωραία …το ξέρω ότι όλοι σχεδόν, βρισκόμαστε σε ανάλογες προετοιμασίες για τις γιορτές που έρχονται και ο χρόνος είναι είναι πολύτιμος για τον καθένα. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει και τόσο για να δείξουμε τις νέες γευστικές μας προτάσεις,που θα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας την εορταστική περίοδο.

Αν ψάχνετε, λοιπόν να φτιάξετε μπισκότα χριστουγεννιάτικα με ιδιαίτερη γεύση, σας προτείνω μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή που πραγματικά, θα δείτε ότι είναι μπισκότα αρωματικά και πολύ τραγανά. Ο μήνας αυτός είναι ο πιο γλυκός του χρόνου και εμείς τον τιμούμε δεόντως. Δείτε την συνταγή και πείτε μου πως σας φάνηκαν τα χιονισμένα μου μπισκότα;

Υλικά
400 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. φρέσκο βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη ξανθή
100 γρ.αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και θρυμματισμένη στο μπλέντερ
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
30mlγάλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1/4 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4κγ. τζίντζερ τριμμένο.

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρά στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Φτιάχνετε με τη ζύμη μπισκότα πάχους 0,5 εκ. σε διάφορα σχήματα. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 180c για 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Γαρνίρετε τα μπισκότα με αμύγδαλα ή γλάσσο. Εγώ προτίμησα να χρησιμοποιήσω ζαχαρόπαστα σε ορισμένα από  αυτά γιατί ήθελα να είναι χιονισμένα.

Καλή επιτυχία!

πηγή