Μυδοπίλαφο Πρέβεζας……… μία γεύση που θα σ’απογειώσει!!

Ένα από τ’ ωραιότερα φαγητά με θαλασσινά!!

Υλικά

1 κιλό μύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα),
2 κλωναράκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κλωναράκι άνηθο (ψιλοκομμένο),
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένετε προσεκτικά ένα – ένα τα μύδια, καθαρίζοντας το κέλυφος με βουρτσάκι, κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα για να ανοίξουν (πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν). Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα μύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και 2 – 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, για να μην κολλήσει. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρετε το φαγητό από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καθαρή υγρή πετσέτα και το αφήνετε για ½ -1 ώρα, πριν το σερβίρετε. Εάν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε μόνο το ψαχνό από τα μύδια και να πετάξετε το κέλυφος.

πηγή: www.thegreekz.com