ΝΕΡΟ… το θαυματουργό!!

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού μέσα από ένα πείραμα

Όταν μια 42χρονη Βρετανίδα ξεκίνησε να πίνει 3 λίτρα καθημερινά, ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί πως έπειτα από ένα μήνα θα ήταν πιο υγιής, αδύνατη και φρέσκια από ποτέ.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού μέσα από ένα πείραμα
Η Σάρα υπέφερε από πονοκεφάλους και δυσπεψία. Όταν επισκέφτηκε νευρολόγο και διαιτολόγο αντίστοιχα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και οι δύο τη συμβούλευσαν το ίδιο: να καταναλώνει περισσότερο νερό καθημερινά. Λίγες μέρες αργότερα έπεσε στην αντίληψή της μια μελέτη, σύμφωνα με την οποία 1 στις 5 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταναλώνει λιγότερο νερό από όσο προτείνουν οι ειδικοί σε ημερήσια βάση.
Και κάπως έτσι η ίδια αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα. Πλέον θα έπινε 3 λίτρα νερό κάθε μέρα για ένα μήνα. Για να έχει μέτρο σύγκρισης -οπτικό τουλάχιστον- έβγαλε μια φωτογραφία της στην οποία, όπως σχολίασαν οι κόρες της, έμοιαζε τουλάχιστον 52 ετών! Στη συνέχεια ξεκίνησε να καταγράφει τις αλλαγές.

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα οι πονοκέφαλοι άρχισαν να υποχωρούν, καθώς και τα ενοχλητικά φουσκώματα, ενώ το σώμα της έγινε πιο ευλύγιστο, αφού ως γνωστόν τα υγρά λιπαίνουν τις αρθρώσεις. Τις επόμενες επτά ημέρες άρχισαν να γίνονται ορατά τα οφέλη και στο πρόσωπό της: μειώθηκαν οι κηλίδες και οι μαύροι κύκλοι, ενώ οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες έγιναν λιγότερο ορατές και η επιδερμίδα πιο φωτεινή.

Όσο περνούσαν οι μέρες, τα θετικά αυξάνονταν: η ίδια απέκτησε περισσότερη ενέργεια, έχασε βάρος και πόντους από τη μέση, αλλά και η διάθεσή της βελτιώθηκε κατά πολύ. Η τελευταία selfie της Σάρα απεικόνιζε μια γυναίκα λαμπερή, γεμάτη όρεξη για ζωή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νερό μεταξύ άλλων καθαρίζει τα ζωτικά όργανα από τις βλαβερές τοξίνες, μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και αντίστοιχα απομακρύνει τους παθογόνους οργανισμούς.
Αξίζει, λοιπόν, να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια και να γεμίσουμε το ποτήρι μας ξανά και ξανά.