Οι 10 καλύτερες ράτσες σκυλιών για παιδιά

#1 – Boxer
#1 – BoxerΈνα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των boxer είναι η αγάπη της για τα παιδιά. Είναι μια ράτσα που προτιμά τους ανθρώπους και θέλουν να τους έχουν κοντά τους. Ενεργητικό και στοργικό το boxer πρέπει να έχει άφθονο παιχνίδι και άσκηση.

#2 – Mastiff
#2 – MastiffΑυτός ο αγαθός γίγαντας δένεται αμέσως με την οικογένειά του και αγαπά να είναι γύρω από τους ανθρώπους του. Απαλός με τα παιδιά, αυτή η ράτσα είναι ένα ιδανικό οικογενειακό κατοικίδιο ζώο. Όταν νιώσει ότι απειλείται η αγέλη του, ένα Mastiff το πιθανότερο είναι να ρίξει στο έδαφος τον εισβολέα και να κάτσει πάνω του μέχρι να έρθει βοήθεια.

#3 – Old English Sheepdog
#3 – Old English SheepdogΑυτό το εργατικό σκυλί θεωρείται στοργικό και αγαπησιάρικο, αν και μπορεί να υπάρχει ένα ένστικτο για να ηγηθεί στην αγέληοικογένειά του. Αυτό μπορεί να μην είναι και τόσο κακό αν τα παιδιά αργούν συστηματικά για το σχολείο. Η συγκεκριμένη ράτσα χαρακτηρίζεται ως αθλητική και γεμάτη με σχεδόν γελοία ενέργεια.

#4 – Labrador Retriever
#4 – Labrador RetrieverΜια άλλη δημοφιλής ράτσα είναι η Labrador Retriever. Αφοσιωμένοι να ικανοποιούν, ανάλαφροι και απολαμβάνουν να παίζουν με τα μέλη της αγέλης τους. Αγαπά να κολυμπήσετε και να παίξετε στο νερό ή να τρέξετε στην ξηρά. Οι γονείς θα επωφεληθούν από την αθλητική τάση Λαμπραντόρ που θα φέρει τα παιδιά σε φόρμα πιο γρήγορα.

#5 – Dalmatian
#5 – DalmatianΑγαπούν τους ανθρώπους, τη διασκέδαση και το παιχνίδι. Τα σκυλιά Δαλματίας είναι μια απίστευτα καλή προσθήκη σε κάθε οικογένεια.  Ενεργειακά, αυτή η φυλή αγαπά να τρέχει με τα παιδιά όλη την ημέρα και χώνεται μαζί τους τη νύχτα. Αν το σπίτι περιλαμβάνει τα άλογα, ακόμα καλύτερα, το Δαλματίας έχει μια συμβιωτική σχέση με τα άλογα.

#6 – Dogue de Bordeaux
#6 – Dogue de BordeauxΕάν ένας ιδιοκτήτης μπορεί να ξεπεράσει το όλο θέμα με τα σάλια που τρέχουν αυτής της αξιαγάπητης ράτσας, ο Ντογκ ντε Μπορντώ είναι μια ήρεμη σε ιδιοσυγκρασία ράτσα, πιστός στην αγέλη του και απαλός με τα παιδιά.

#7 – Golden Retriever
3Φιλικός και γεμάτος ενέργεια είναι μόνο λίγα λόγια για να περιγράψει κανείς μια από τις πιο δημοφιλής ράτσες. Είναι εξαιρετικά εφυή, πρόθυμοι να ευχαριστήσουν και τους αρέσει να τρέχουν και να παίζουν με τα παιδιά. Το Golden Retriever είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των οικογενειών.

#8 – Terrier
#8 – American Staffordshire TerrierΕξαιρετικά πιστός, αυτή η ράτσα δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να είναι μέρος μιας οικογένειας. Στο γύρισμα του 20ου αιώνα, το τεριέ Staffordshire ήταν ο υπ ‘αριθμόν ένα οικογενειακό σκυλί και ήταν ο σκύλος αφίσα του  Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

#9 – Newfoundland
#9 – NewfoundlandΜην αφήνετε το μέγεθός τους να γίνεται εκφοβιστικό. Αυτοί οι ευγενείς γίγαντες είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά. Αναφέρεται και ως σκυλί άλογο, αυτό το σκυλί θα ήθελε τίποτα περισσότερο από το να σύρει τα παιδιά με ένα έλκηθρο στο χιόνι. Πιο γνωστή εκπρόσωπος της ράτσας η Νανά από την ιστορία του Πίτερ Παν.

#10 – Αδέσποτα
ΑδέσποτοΜην ξεχάστε τα αδέσποτα από μικτές φυλές! Μπορείτε να δώσετε το τέλειο παράδειγμα στην οικογένεια και τα παιδιά σας πηγαίνοντας σε μια φιλοζωική ή ένα καταφύγιο και διαλέγοντας ένα αδέσποτο! Απλά να θυμάστε ότι σε γενικές γραμμές, τα μέσα έως μεγάλου μεγέθους ημίαιμα αδέσποτα είναι μια πολύ καλή επιλογή για οικογένειες με παιδιά.