Ο εξαιρετικός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός… και οι απόψεις του!!!

Παρ’ όλες τις προτάσεις που είχε για να δουλέψει στην τηλεόραση κατέληξε να επιλέξει τα «Δίδυμα Φεγγάρια». Γι’αυτή του την απόφαση αλλά και την έννοια των stars μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός σε συνέντευξη που παραχώρησε στo «7 μέρες TV».

Tα “Δίδυμα φεγγάρια” είχαν περισσότερες εγγυήσεις και από πλευράς συντελεστών, για να κάνει κανείς μια καθημερινή σειρά, και από πλευράς εξασφάλισης επαγγελματικής από την παραγωγή αλλά και από οικονομικής πλευράς. Το θέατρο είναι ένα ακριβό «χόμπι» και χρειάζεται λεφτά. Κι εγώ που έχω και την επιχείρηση πρέπει να βάζω χρήματα. Δεν μπορώ να δουλεύω ένα και δύο χρόνια σε μια σειρά και μετά να μου πουν «δεν έχει λεφτά η παραγωγή» ή «κλείνει το κανάλι», δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Και κανείς από τους ηθοποιούς δεν την έχει. Απλώς, επειδή οι ηθοποιοί είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, είναι και οι πιο ριγμένοι», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Λίγα χρόνια πριν το κοινό πίστευε ότι οι ηθοποιοί είναι star, ο ίδιος εξηγεί: «Είναι γελοίο να μιλάμε για star σε μια Ελλάδα 10.000.000, η οποία συνεχώς συρρικνώνεται και ο Πακιστανός, που είναι γείτονες μου, δεν με ξέρουν. Και εν πάση περιπτώσει, το να σε ξέρουν 10.000.000 Έλληνες, δεν λέει τίποτα. Σταρ μεγάλου βεληνεκούς είναι οι ξένοι σταρ, με την έννοια του σταρ από την εμπορική του πλευρά. Για μένα, σταρ είναι η δουλειά του καθενός, όχι ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Για τα ελληνικά δεδομένα, ήταν σταρ η Αλίκη, η Μελίνα, ο Παπαμιχαήλ, ο Κούρκουλος. Τώρα περάσαμε σε μια απομυθοποίηση των πραγμάτων. …

Όταν παριστάνει κάποιος τον σταρ και τον ωραίο, το πολύ πολύ να γελοιοποιηθεί…

πηγή: