Παιδιά και κινητό τηλέφωνο…. δες γιατί πρέπει να έχουν κινητό και ποιες είναι οι σωστές ηλικίες!!

Με την προϋπόθεση  όμως να τα χρησιμοποιούν σωστά….

Τα παιδιά μας κληρονομούν την τεχνολογία και θα γνωρίσουν εξελίξεις που ούτε φανταζόμαστε. Όταν, λοιπόν, ένα παιδί ζητάει από τους γονείς του το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, είναι για αυτό κάτι πολύ φυσιολογικό. Όλοι έχουν, γιατί όχι κι εγώ;

Είναι ασφαλές; Θα του ‘κλέψει’ χρόνο από το παιχνίδι; Αυτές είναι μερικές από τις ανησυχίες των γονιών, όμως οι ειδικοί λένε ότι σημασία δεν έχει πότε θα του πάρεις κινητό αλλά πότε!

Τα περισσότερα παιδιά πλέον ζητάνε κινητό στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Είναι νωρίς; Σύμφωνα με τον διευθυντή του JumpStart που μίλησε στο SheKnows.com, τα περισσότερα παιδιά, στην Αμερική τουλάχιστον, αποκτούν το πρώτο τους κινητό στην ηλικία των 6 ετών!

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ηλικία των 11 ίσως είναι πιο ιδανική, αν και κάθε παιδί είναι διαφορετικό και η τελική απόφαση είναι του γονιού!

Η τεχνολογία υπάρχει στη ζωή τους, είτε το θέλουμε είτε όχι. Δουλειά μας είναι να τους μάθουμε πώς να την χρησιμοποιούν σωστά! Καλό είναι, λοιπόν, το πρώτο του κινητό να είναι παλιάς τεχνολογίας, ενώ υπάρχουν κι αρκετές εφαρμογές για να ελέγξετε το κινητό του, αλλά και εκπαιδευτικές εφαρμογές για ηλικίες 8 έως 12 ετών.

Οι περισσότεροι γονείς συμφωνούν ότι όταν τα παιδιά τους είναι αρκετά μεγάλα ώστε να πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο ή στις εξωσχολικές δραστηριότητες, καλό είναι να έχουν ένα απλό κινητό μαζί τους για περιπτώσεις ανάγκης και για να μπορούν οι ίδιοι να τα βρίσκουν πιο εύκολα.

Τα παιδιά πλέον χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο αλλά και τα tablets για εργασίες τους στο σχολείο, αλλά και για να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Δεδομένου ότι τα κινητά θα είναι στη ζωή τους για πάντα καλό είναι να μάθουν από νωρίς πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά!

πηγή: joytv.gr