Πιστεύεις ότι οι ψυχές μετενσαρκώνονται???

Η ιδέα ότι οι ψυχές μετενσαρκώνονται ξεκινά τουλάχιστον πριν 3.000 χρόνια. Οι συζητήσεις για το θέμα της μετενσάρκωσης βρίσκονται στις παραδόσεις της Αρχαίας Ελλάδας, της Ινδίας και τους Κέλτες. Ακούγεται αρκετά δελεαστική η πεποίθηση ότι η ζωή μας δεν περιορίζεται σε λίγες δεκαετίες, αλλά ότι έχουμε ζήσει πριν και ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε ξανά.

Εσείς τι πιστεύετε; Πιστεύετε ότι είχατε μια προηγούμενη ζωή ή ζωές που ίσως ήταν πολύ διαφορετικές από αυτή που ζείτε τώρα; Ίσως να ήσασταν διαφορετικό φύλο ή να είχατε διαφορετική θρησκεία ή κοινωνική τάξη. Υπάρχουν ενδείξεις από πολλούς αναλυτές και μεταφυσικούς ότι οι συνθήκες που ζήσαμε στις προηγούμενες ζωές μας συνθέτουν την τρέχουσα σωματική, συναισθηματική, διανοητική και ψυχολογική μας υπόσταση. Ποιές όμως είναι αυτές οι ενδείξεις;
Η αίσθηση του déjà vu
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει την αίσθηση του déjà vu, δηλαδή μια ξαφνική αίσθηση ότι ένα γεγονός που ζούμε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή έχει συμβεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και στο παρελθόν και το έχουμε ξαναζήσει. Αν και οι επιστήμονες επιμένουν ότι υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις γι’ αυτά τα φαινόμενα, κάποιοι αναρωτιούνται αν αυτά τα περίεργα συναισθήματα είναι φευγαλέες αναμνήσεις των προηγούμενων ζωών. Μπορεί να είστε σε μια πόλη, για παράδειγμα, την οποία δεν έχετε επισκεφθεί στο παρελθόν. Ωστόσο, νιώθετε εξοικειωμένοι με την κάθε λεπτομέρεια αυτού του τόπου, έχετε την αίσθηση ότι έχετε πάει εκεί πριν.

Παράξενες αναμνήσεις του παρελθόντος

Πολλές φορές έχουμε αναμνήσεις κάποιων γεγονότων της παιδικής μας ηλικίας που όμως δεν συνέβηκαν πραγματικά. Είναι η φαντασία που παίζει κάποια παιχνίδια ή ακόμα και ένα όνειρο που θέλουμε να συμβεί ή μήπως θυμόμαστε κάτι που συνέβη πριν γεννηθούμε σε αυτή τη ζωή; Το ανθρώπινο μυαλό είναι βέβαια δύσκολο να κατανοηθεί κάποιες φορές και πολλοί από εμάς θυμόμαστε πράγματα που η οικογένεια και οι φίλοι μας μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν συνέβηκαν ποτέ. Έτσι, το ερώτημα είναι, είναι η φαντασία μας ή η ανάμνηση μιας προηγούμενης ζωής;

Όνειρα  και εφιάλτες

Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα και οι εφιάλτες έχουν θεωρηθεί ως αναμνήσεις ή τουλάχιστον ως ενδείξεις προηγούμενων ζωών. Είναι τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος που έχουν ριζωθεί στη μνήμη μας και στοιχειώνουν τον ύπνο μας ή αναμνήσεις από κάτι σημαντικό που συνέβη σε μια προηγούμενη ζωή; Μερικές φορές τα αισθανόμαστε τόσο ζωντανά και πραγματικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ήταν απλά ένα όνειρο όταν ξυπνήσουμε.
Φόβοι και εμμονές
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιες φοβίες, είτε για τα ύψη, είτε για το νερό, τα φίδια κλπ, ή εμμονές αρκετά παράλογες μερικές φορές που δεν υφίστανται στην πραγματικότητα. Και ενώ οι ψυχολόγοι μπορούν να ερμηνεύσουν επιστημονικά αυτούς τους περίεργους φόβους, εκείνοι που πιστεύουν στις προηγούμενες ζωές αναρωτιούνται αν μεταφέρονται από μια προηγούμενη ζωή. Μήπως ο φόβος του νερού δείχνει έναν προηγούμενο θάνατο από πνιγμό; Ακόμα και ο φόβος του κόκκινου χρώματος μπορεί να δηλώσει ότι το άτομο χτυπήθηκε ή σκοτώθηκε από ένα αιχμηρό κόκκινο αντικείμενο σε προηγούμενη ζωή.

Λατρεία για μια ξένη χώρα

Ένα άτομο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, μπορεί να είναι ένθερμος υποστηρικτής μιας χώρας που έχει εντελώς διαφορετικό πολιτισμικό και βιοτικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα να θέλει να μάθει περισσότερα ή ακόμα να νοιώθει χαρά και εσωτερική αγαλλίαση όταν ταξιδεύει στις χώρες που ανακαλύφθηκαν την  εποχή του Κολόμβου. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει καμία λογική εξήγηση. Γιατί όμως; Μήπως νιώθει οικειότητα με μια κουλτούρα στην οποία έζησε πριν από 500 χρόνια;

Πάθη και κακές συνήθειες

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δημιουργικά πάθη, είτε για τα βιβλία, την τέχνη, τις αντίκες, τη μόδα, το θέατρο, τα αυτοκίνητα, τη μεταφυσική ή καταστροφικές συνήθειες που τους περιθωριοποιηθούν από την κοινωνία. Καθένας από εμάς έχει τουλάχιστον μία κακή συνήθεια, από το κουτσομπολιό μέχρι την αναβλητικότητα. Οι ακραίες μορφές περιλαμβάνουν τους εθισμούς από το ποτό μέχρι το ακραίο σεξ και τα ναρκωτικά. Και πάλι, ψυχολογικές εξηγήσεις μπορούν να βρεθούν γι’ αυτά τα ανεξέλεγκτα πάθη αλλά εκείνοι που πιστεύουν στη μετενσάρκωση λένε ότι έχουν τις ρίζες τους σε προηγούμενες ζωές.

Ανεξήγητες αντιδράσεις για κάποια άτομα

Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον για πρώτη φορά και είχατε μια ανεξήγητη αρνητική αντίδραση γι’ αυτό το πρόσωπο; Ίσως να φοβάστε αυτό το πρόσωπο ή έχετε μια έντονη απέχθεια, αλλά δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση γι’ αυτή την αρνητική αντίδρασή σας. Ίσως να είχατε μια αρνητική σχέση σε μια προηγούμενη ζωή και μεταφέρεται τώρα στην υπάρχουσα ζωή σας. Από την αντίθετη πλευρά, έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις σε αναδρομές προηγούμενων ζωών όπου δύο άνθρωποι ήταν σε προηγουμένη ζωή θανάσιμοι εχθροί αλλά στην παρούσα ζωή είναι τρελά ερωτευμένοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ψυχές επιλέγουν να αλλάξουν τη σχέση τους σε μια προσπάθεια να συγχωρήσουν ο ένας τον άλλον για να έχουν καλό κάρμα.

Συναισθηματικές ενδείξεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους, ωστόσο, τα συναισθήματα παραμένουν αναλλοίωτα. Τα συναισθήματα φαίνεται να είναι ένα βαρόμετρο για την ψυχή και εξυπηρετούν ένα σημαντικό σκοπό στη διαδικασία της μετενσάρκωσης. Για παράδειγμα, ίσως να είχατε σε μια προηγούμενη ζωή μια ταραχώδη σχέση με κάποιον και τον συναντάτε σε αυτή τη ζωή. Μπορεί να θέλετε να προφυλαχθείτε από αυτόν τον άνθρωπο ή να τον αποφύγετε τελείως. Με αυτό τον τρόπο η ψυχή σας αντιστέκεται προκειμένου να μην κάνει το ίδιο λάθος σε αυτή τη ζωή. Είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα καρμικό χρέος από προηγούμενη ζωή. Και ενώ το κάρμα αναφέρει ότι η επιστροφή σε μια τέτοιου είδους σχέση σας δίνει άλλη μια ευκαιρία να επιλύσετε τις διαφορές σας, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου ο μόνος τρόπος για να απεμπλακείτε από το καρμικό χρέος είναι η αποφυγή αυτού του ατόμου. Αν τα συναισθήματά σας είναι τόσο δυνατά που  αντιπαθείτε έντονα ένα πρόσωπο και επιθυμείτε να το αποφύγετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας.

Ανεξήγητοι πόνοι και σημάδια

Κάποιοι άνθρωποι έχουν πόνους που οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν μια ιατρική εξήγηση ή ακόμα και επίκτητα σημάδια. Όλοι αυτοί οι μυστηριώδεις πόνοι, πληγές και σημάδια θεωρούνται απόρροια μιας ταλαιπωρίας που το άτομο έζησε σε μια προηγούμενη ζωή. Παρομοίως, διάφορες άλλες σωματικές παραμορφώσεις έχουν τη ρίζα τους σε μια προηγούμενη ζωή. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες ζωές σας και να αξιοποιήσετε αυτές τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Υπάρχουν πολλά σημάδια που θα μπορούσαν να υποδείξουν ή να συμβολίζουν αναμνήσεις ή καρμικά μοτίβα από προηγούμενες ζωές. Η αλήθεια είναι ότι ενώ είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον τι μπορεί να σημαίνει ή να συμβολίζει μια συγκεκριμένη ανάμνηση του παρελθόντος, κατά τη δική μου εμπειρία, υπάρχουν κάποια πραγματικά προφανή σημάδια που αν τα ψάξετε μπορείτε να διερευνήσετε τις προηγούμενες ζωές σας και το πιο σημαντικό, τις καρμικές σχέσεις σας με τους ανθρώπους, τους τόπους και τα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπάρχουσα ενσάρκωσή σας.