Ποια είναι τέλος πάντων η πιο σωστή ηλικία γάμου???

Πριν τα 25 είσαι μικρή, μετά τα 35 είσαι μεγάλη. Ο καθένας έχει την δική του λογική και τη δική του θεωρία για το πότε μία γυναίκα ή ένας άντρας έχουν φτάσει σε -αυτό που λέει ο λαός- «ηλικία γάμου».

Τώρα μέσα στις διαφορετικές απόψεις του καθενός έρχεται να προστεθεί ΚΑΙ η γνώμη της επιστήμης, που φαίνεται να έχει πλέον ανακαλύψει ποια είναι η πιο σωστή στιγμή στη ζωή κάποιου προκειμένου να περάσει την λεπτή γραμμή που χωρίζει τους παντρεμένους από τους ανύπαντρους…

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, η ηλικία γάμου παίζει σημαντικότερο ρόλο απ’ ό,τι ίσως πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Όπως λένε οι ειδικοί, οι πιθανότητες να καταλήξει ο γάμος σε διαζύγιο είναι λιγότερες για όσους παντρεύονται μεταξύ 28 και 32 ετών.

Οι αναλύσεις των μελετητών υποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες να καταλήξει το ζευγάρι σε διαζύγιο μειώνονται προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής και στις αρχές της τρίτης και αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται προς τα τέλη της τρίτης και στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής.

Μετά τα 32, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται κατά 5% κάθε χρόνο.

πηγή: www.allyou.gr