ΡΕΘΥΜΝΟ: με τις φανταστικές, απέραντες, κοσμοπολίτικες ή κρυφές και γεμάτες γοητεία παραλίες του (φωτογραφίες)

παραλίες Ρεθύμνου φανταστικές

Το Ρέθυμνο το αγαπάμε για το μοναδικό βενετσιάνικο χρώμα του που αναδύεται μέσα από την αυθεντική κρητική του φυσιογνωμία, το αγαπάμε για την ορεινή του επικράτεια και το λατρεύουμε για τις παραλίες του!

Παραλίες που κερδίζουν κάθε χρόνο γαλάζιες σημαίες, απέραντες, κοσμοπολίτικες, ή κρυφές και γεμάτες γοητεία. Μικροί κολπίσκοι εναλλάσσονται με απέραντες αμμουδιές, με νερά κρυστάλλινα, με σπηλιές, με όλα του κόσμου τα θαύματα! Ελάτε να γνωρίσουμε αυτόν τον παράλιο πλούτο, τα δαντελωτά ακρογιάλια του Ρεθύμνου!
12  χιλιόμετρα ζαχαρένιας άμμου!


Η παραλία Ρεθύμνου, η οποία ξεκινάει μέσα από την ίδια την πόλη και τελειώνει στην υπέροχη Σκαλέτα, έχει μήκος 12 χιλιομέτρων! Το χρώμα της άμμου ποικίλει από αυτό του καβουρντισμένου σιμιγδαλιού ως την πάλλευκη ζάχαρη και επειδή έχει ανατολικό προσανατολισμό, είναι όνειρο να σας βρει εδώ το ξημέρωμα, με τα χίλια χρώματα να αναδύονται από την θάλασσα! Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλο το μήκος δίνουν έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα σε αυτήν την εκπληκτική Ριβιέρα. Και φυσικά, θα βρείτε όλες τις ανέσεις, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά έχετε και την δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ.


Ο κρυφός Γεροπόταμος
Κάτω από τη γέφυρα Γεροποτάμου, και στα 25 περίπου λεπτά από την πόλη του Ρεθύμνου με κατεύθυνση το Ηράκλειο, θα συναντήσετε ένα ήσυχο στολίδι, την παραλία Γεροποτάμου. Βαθιά νερά και λεπτή άμμος που συνδυάζεται με βοτσαλάκι συνθέτουν αυτήν την μικρή και γραφική παραλία, όπου θα βρείτε και ένα πανέμορφο εστιατόριο για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε θαλασσινές γεύσεις. Η απέραντη Επισκοπή, ο μοναδικός Πετρέ
Στον δρόμο προς Χανιά, και στα 20 περίπου λεπτά από το Ρέθυμνο θα συναντήσετε τις απέραντες παραλίες της Επισκοπής και του Πετρέ, μια απέραντη ακτογραμμή με λεπτή, χρυσή άμμο. Πολλά πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονται εδώ, αλλά λόγω του μήκους των παραλιών, αν θέλετε να βρείτε πιο ήσυχα σημεία, χωρίς να χάσετε την απόλαυση της ολόχρυσης άμμου, δεν θα δυσαρεστηθείτε καθόλου!

Το αναδυόμενο Πάνορμο
Αυτό το μοναδικό θέρετρο, που έχει γίνει πια συνώνυμο του Ρεθύμνου, το ανακάλυψαν πρώτα οι ξένοι ταξιδιώτες και το έκαναν διάσημο, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να γνωρίζει τρομερή άνθιση. Βρίσκεται στον δρόμο προς Ηράκλειο, έχει ξενοδοχεία μοναδικά, επάνω στο κύμα, ενώ στα δυτικά του παραθαλάσσιου οικισμού υπάρχει μια εκπληκτική παραλία με καφετιά άμμο, απλά απίστευτη!

panormo
Το ένα και μοναδικό Μπαλί
Και όμως, υπήρχε μια εποχή που το Μπαλί ήταν η μυστική παραλία των ψαγμένων! Αυτό φυσικά έχει τελειώσει, και λογικό, τόση ομορφιά δεν κρύβεται! Το θέρετρο που έχει αναπτυχθεί εδώ είναι πανέμορφο, με πολλές προτάσεις από μπαρ και καφέ, αλλά και εστιατόρια, ενώ η δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ απογειώνει κι άλλο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της παραλίας.

mpali
Προς τον νότο, το Δαμνώνι και το Αμμούδι

Προς την νότια πλευρά του Ρεθύμνου, και σε απόσταση περίπου 30 λεπτών, θα συναντήσετε το Δαμνώνι και πολύ κοντά του το μικρό και γραφικό Αμμούδι, στο οποίο μπορείτε να αφεθείτε και στον γυμνισμό. Και οι δύο παραλίες έχουν πανέμορφο ψιλό βότσαλο κατακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.

preveli
Ο μύθος στην Πρέβελη
Η παραλία του Πρέβελη θεωρείται ένα από τα ακριβά κοσμήματα της Κρήτης! Ε το ποτάμι να κατεβαίνει μέχρι τα σμαραγδένια νερά, αλλά και με την αξιοθαύμαστη μονή, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα ενάλια τοπία της Μεσογείου. Οι δεκάδες φοίνικες που περιβάλλουν την περιοχή, δημιουργούν ένα εντελώς εξωτικό τοπίο.

mpali
Ακούμια, η επιλογή των κρητικών
Στα 40 λεπτά από το Ρέθυμνο, υπάρχει μια ήσυχη και γραφική παραλία, κοντά στο ομώνυμο πανέμορφο χωριό, που την προτιμούν οι ίδιοι οι κρητικοί, γιατί είναι πιο ήσυχη. Τα χρωματιστά βότσαλα και η ψιλή άμμος δημιουργούν μοναδικούς ιριδισμούς και αποχρώσεις, ενώ υπάρχει και ένα εστιατόριο δίπλα στο κύμα.

triopetra
Η μοναδική Τριόπετρα
Η εκπληκτική παραλία της Τριόπετρας είναι κοντά στα Ακούμια και είναι γνωστή για τις τρεις πέτρες που προβάλουν σαν γλυπτά από τη θάλασσα μπροστά από την παραλία. Εδώ θα ζήσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Μεσογείου!

agios_pavlos
Ο κρυστάλλινος Άγιος Παύλος
Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της νότιας ακτής του Ρεθύμνου είναι ο Άγιος Παύλος, ο οποίος να σημειώσουμε ότι σχεδόν ποτέ δεν έχει πολύ κόσμο. Η παραλία είναι με πολύ ψιλό βότσαλο και τα κρυστάλλινα νερά της έχουν μοναδικά χρώματα. Υπάρχουν εδώ ενοικιαζόμενα δωμάτια, οπότε μπορείτε να απολαύσετε μια διαμονή επάνω στο κύμα.


Η ξακουστή Αγία Γαλήνη
Ο οικισμός της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται στα 58 χιλ. νότια του Ρεθύμνου. Έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει δύο πανέμορφες παραλίες, ενώ έχει και πολύ ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή. Μπορείτε να μείνετε εδώ, μιας και έχει ξενοδοχεία, και να απολαύσετε διακοπές αξέχαστες, πραγματικά!

rethymno1

Ρέθυμνο-Μπαλί-2πηγή