ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: To ξενοδοχείο – στούντιο ηχογράφησης που αγαπούν οι ξένοι σταρ!!

Γνωστός ηχολήπτης και παραγωγός, με χρόνια παρουσίας στην αγορά της δισκογραφίας, ο Κώστας Καλημέρης είχε μια πρωτοποριακή ιδέα, που αποδείχτηκε και επιτυχημένη: δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο στούντιο ηχογράφησης μέσα σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο.

Όλα αυτά στη Σαντορίνη. Και φέρνει διάσημους καλλιτέχνες που ηχογραφούν στα Black Rock Studios τα άλμπουμ τους. Πελάτες του ο Justin Bieber, ο Joe Bonamassa, το ροκ συγκρότημα Bring Me The Horizon, οι One Republic, οι Dat Adam, οι Μonkey Majik, οι Kassav, οι Gravitonas, ο Steve Harris (των Iron Maiden) και η κόρη του, Lauren Harris και πολλοί άλλοι.

Αν προστεθούν και οι παραγωγοί, η λίστα δεν έχει τελειωμό. Στους καλλιτέχνες αρέσει που δουλεύουν στo resort recording studio. O Justin Bieber ήρθε για δεύτερη φορά, οι Bring Me The Horizon ηχογράφησαν ολόκληρο το άλμπουμ τους «That’s The Spirit» και ο Bonamassa έδωσε το όνομα του στούντιο στο άλμπουμ του «Black Rock», που κυκλοφόρησε το 2010.

Όταν οι Bring Me The Horizon αναζητούσαν resort recording studio (που συνδυάζει στούντιο ηχογράφησης και διαμονή πολυτελούς ξενοδοχείου) έβαλαν στη μηχανή αναζήτησης Google τη φράση «world class studios» και έπεσαν πάνω στο μαγευτικό και μυστηριακό τοπίο της Σαντορίνης και στον «Μαύρο Βράχο» του Κώστα Καλημέρη: Βlackrock-Studios.com. Είναι τόσο απλό; «Αντίστοιχα στούντιο δεν υπάρχουν στις γειτονικές χώρες. Υπάρχουν, για παράδειγμα, στη νότια Γαλλία, στο Μαρόκο, στην Ταϊλάνδη, στη Χαβάη», λέει ο κ. Καλημέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πώς μαθαίνουν οι καλλιτέχνες την ύπαρξη του στούντιο και πώς πείθονται να έρθουν στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει κάποιος να τους πείσει. Δημιουργήθηκε ένας νέος προορισμός. Αυτό που μετράει είναι το location. Τα μεγαλύτερα περιοδικά του είδους ήρθαν με δικά τους έξοδα για να κάνουν ρεπορτάζ. Απλώνεται η φήμη του στούντιο. Υπάρχουν κάποια γραφεία σε Λονδίνο, Λος Άντζελες και Γερμανία, αλλά κυρίως πάει από στόμα σε στόμα. Βοηθά το περιβάλλον, είναι ένα διεθνών προδιαγραφών στούντιο, σε μια εξαίσια τοποθεσία.

Ποιος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που ήρθε;

Ο Joe Bonamassa ήταν ο πρώτος που ήρθε. Χρειάστηκε ελληνικό ήχο, συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς, και τους πήρε μαζί του στο Μοντρέ.

Συνδυάζουν δουλειά με διακοπές τα μέλη των μουσικών συγκροτημάτων και ποια εποχή έρχονται;

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάνουν διακοπές, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν κάνουν διακοπές. Οι Bring Me The Horizon δούλευαν ασταμάτητα επί 2 μήνες και πήραν ρεπό 4 ημέρες. Τα Black Rock Sudio δουλεύουμε επτά με οκτώ μήνες τον χρόνο, κυρίως με συγκροτήματα, παρέχουμε τη διαμονή και το στούντιο. Όσο για το πότε έρχονται, τους ενδιαφέρει να κάνει καλό καιρό. Από τον Απρίλιο και μετά συνήθως.

Πώς ήταν ο αγαπημένος των Ελληνίδων Beliebers, Justin Bieber, που ηχογράφησε φέτος στη Σαντορίνη αρκετά από τα τραγούδια του καινούργιου του άλμπουμ, «Purpose»;

Χαλαρός, προσιτός και συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Καμία παραξενιά. Τη δεύτερη φορά που ήρθε, ήταν ακόμα πιο χαλαρός, καθώς ήταν και πιο εξοικειωμένος. Εγώ μουσικά είμαι πιο κοντά στους Bring Me The Horizon, μου αρέσουν και οι One Republic, παίζουν ποιοτική ποπ.

Η Σαντορίνη και φέτος θα γεμίζει αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ο κ. Καλημέρης δεσμεύεται και δεν αποκαλύπτει τα ονόματα…

Το ξενοδοχείο:


πηγή