«Σερφάρουμε με ασφάλεια»: Το τηλεοπτικό σποτ που πρέπει να δουν όλα τα παιδιά!!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το… Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή 850 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Είναι πολύ καλό να έχεις μια επικοινωνία με έναν μαθητή στην Κίνα, με μια μαθήτρια σε μία χώρα της Αφρικής, να καταλαβαίνεις, να μιλάς. Και αυτό, η παγκοσμιότητα, η παγκοσμιοποίηση έχει προβλήματα. Η παγκοσμιότητα ως μία ενότητα του ανθρώπινου γένους, όλοι αδέρφια είμαστε σε αυτό τον πλανήτη που ζούμε, αν το καλοδείτε, είναι πολύ καλό. Όμως, προσοχή, επαναλαμβάνω δεν είναι όλοι οι άνθρωποι, είπαμε, ανιδιοτελείς. Υπάρχουν και επικίνδυνοι, υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν λοιπόν αυτό το εργαλείο, αυτό το μέσο, αυτό το μέσο της πλανητοποίησης των αξιών, της επικοινωνίας των ανθρώπων, για ίδιον όφελος και με πολύ επικίνδυνες δραστηριότητες. Άρα λοιπόν, ακριβώς επειδή είναι παγκόσμιο το διαδίκτυο δημιουργεί και παγκόσμιους κινδύνους, στο επίπεδο της εγκληματικότητας και των δικαιωμάτων. Άρα έχουμε μία πληροφορική τεχνολογία που γίνεται εργαλείο, και, ή παλιά εγκλήματα γίνονται με νέο τρόπο ή διαμορφώνει και όρους νέων εγκλημάτων», υπογράμμισε ο κ. Πανούσης, τονίζοντας πως «ο εχθρός εδώ δεν έχει πρόσωπο. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα και αυτή είναι η γραμμή-άμυνά μας: να βρούμε το πρόσωπο του εχθρού μας πριν ο εχθρός μας πειράξει τα πρόσωπα των δικών μας ανθρώπων».

safe1

«Από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουμε διερευνήσει 8.430 υποθέσεις και 4.490 καταγγελίες πολιτών. Παράλληλα οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν διαχειριστεί 1.870 αιτήματα της Interpol και Europol», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σφακιανάκης, τονίζοντας πως «η πρώτη μας καινοτόμος δράση στη πρόληψη είναι οι Ημερίδες, που έχουμε διοργανώσει σαν Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έχουμε ογδόντα εννέα Ημερίδες σε πόλεις όλης της χώρας μας, με πάνω από 27.000 συμμετέχοντες μαθητές και γονείς».

safe11

«Δεύτερο, τα διαδικτυακά μαθήματα. Αυτή η νέα τάση, που σας είπα, με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Μέχρι σήμερα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχουν γίνει διαδικτυακά μαθήματα σε πάνω από 5.000 σχολεία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, προβλήθηκε και το τηλεοπτικό «σποτ» για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τις Ημερίδες που διοργανώνονται.

 

πηγή: http://www.ipaideia.gr