Συμβουλές που θ’ακούτε… μόλις γίνετε μητέρα (οι σωστές και οι λάθος)!!!

Αν γίνατε πρόσφατα μαμά θα έχετε, ήδη, διαπιστώσει ότι όλοι γύρω σας έχουν γνώμη και άποψη για το τι κάνετε καλά εσείς και το μωρό σας και μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, την εκφράζουν με ισχυρή αυτοπεποίθηση και απόλυτη σιγουριά! Γι’ αυτό κι εμείς παραθέτουμε τις συνηθέστερες σωστές και λάθος “συμβουλές” που θα ακούσετε, ώστε να έχετε την απάντηση… έτοιμη!

Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό!

Πράγματι, το μητρικό γάλα αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για το μωρό σας, καθώς του παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες, στην κατάλληλη θερμοκρασία και μάλιστα, προσφέρει αντισώματα βοηθώντας το μωρό σας να “χτίσει” το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Δεν κάνει να καπνίζεις για όσο καιρό θηλάζεις!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του μητρικού θηλασμού, η μαμά απαγορεύεται να καπνίζει καθώς οι βλαβερές ουσίες περνούν στο μωρό.

Δεν πρέπει να αφήνεις το μωρό στη στράτα πάνω από μια ώρα!

Η αλήθεια είναι ότι η στράτα διευκολύνει τους γονείς και όχι το μωρό. Εκτός από μια πρώτη επαφή με τις κινήσεις που κάνουν τα πόδια προκειμένου να περπατήσει, δεν το βοηθά να αποκτήσει ισορροπία και πολλές φορές λειτουργεί ανασταλτικά, καθυστερώντας το παιδί να περπατήσει κανονικά γιατί έχει συνηθίσει στην ευκολία της στράτας. Επιπλέον, οι συχνές συγκρούσεις με τα έπιπλα ή τον τοίχο, δημιουργούν κραδασμούς στην σπονδυλική στήλη του μωρού, γι΄αυτό και θα πρέπει να αποφεύγονται!

Βάλ’ του μέλι στην πιπίλα!

Δε θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δώσετε στο μωρό να φάει μέλι προτού το εγκρίνει ο παιδίατρός σας! Παρόλο είναι μια τροφή με πολλαπλά οφέλη για τους ενήλικες και τα παιδιά σε μωρά κάτω των έξι μηνών τουλάχιστον, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

Βάλ’το στο γιο-γιο μόλις μάθει να κάθεται!

Μετά τον 18ο μήνα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εκμάθησης τουαλέτας, ωστόσο, συνήθως τα μωρά δε σταματούν να λερώνουν την πάνα πριν τον 24ο μήνα.

Άστο να κλαίει! Κάποια στιγμή θα κοιμηθεί..

Ακόμα κι αν είναι ταϊσμένο, αλλαγμένο, καθαρό και ξεκούραστο και δε μπορείτε να καταλάβετε γιατί κλαίει, μην το αφήσετε μόνο του. Το μωρό σας κάτι χρειάζεται. Κάτι ζητά! Πιθανότατα, εσάς… Μείνετε, λοιπόν, δίπλα του και προσφέρετέ του την αγκαλιά σας, το χάδι σας και το χαμόγελό σας. Τα έχει πάντα ανάγκη..

…. άποψή μου!!!

Είστε μαμάδες, ξέρετε το μωρό σας καλύτερα απ’ τον καθένα και το ένστικτό σας αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλό σας. Μην το ξεχνάτε ποτέ..

πηγή: www.fthis.gr