Τα 5 πιο περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε ένα νεογέννητο μωρό!

Αυτά ίσως παρατηρήσετε στο νεογέννητο μωράκι σας …. μην ανησυχείτε όμως γιατί με τον χρόνο θα ισορροπήσουν !! 

Φαίνεται σαν να αλληθωρίζει. Κατά τις 6 πρώτες εβδομάδες το μωρό σας δεν έχει τη δυνατότητα να εστιάσει με αποτέλεσμα να φαίνεται πως αλληθωρίζει. Αν αυτό συνεχιστεί και μετά την 6η εβδομάδα, τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Δεν κοιμάται… σαν μωρό. Αντίθετα από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι ότι τα μωρά κοιμούνται αθόρυβα, το μωρό σας είναι πιθανό να κάνει διάφορους θορύβους ενώ κοιμάται, όπως κροτάλισμα, σφύριγμα και ελαφρύ ροχαλητό.

Έχει μπόλικη τρίχα στην πλάτη. Όσο το έμβρυο βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του καλύπτεται από τρίχωμα στην πλάτη, στα χέρια και το κεφάλι το οποίο συνήθως αποβάλλεται με τη γέννηση. Δεν υπάρχει ανησυχία αν ωστόσο διατηρηθεί το τρίχωμα και μερικές εβδομάδες μετά τη γέννηση, καθώς σιγά σιγά θα φύγει.

Έχει ξηροδερμία στο κεφάλι. Πρόκειται για για σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής που εκδηλώνεται σαν ξηροδερμία ή ελαφριά πιτυρίδα με μικρά (ή και μεγαλύτερα) λέπια λευκού/κιτρινωπού χρώματος και ονομάζεται νινίδα. Προκαλείται από υπερβολική έκκριση σμήγματος και είναι απολύτως αβλαβής.

Έχει… κωνικό κεφάλι. Αυτό συμβαίνει γιατί το κρανίο του μωρού συμπιέζεται κατά την έξοδο από τον κόλπο, με αποτέλεσμα να πάρει αυτό το σχήμα. Σιγά σιγά, όμως, το κεφάλι του θα αποκτήσει κανονικό σχήμα.

πηγή: www.altsantiri.gr