Τα 659 σκαλιά του παραδείσου…… στη μικρή πόλη της Γκουαταπέ της Κολομβίας (photos).

Στη μικρή πόλη Γκουαταπέ της Κολομβίας υπάρχει ένα φοβερός και τρομερός μονολιθικός όγκος που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο χρόνο. Μόνο που για να τον δουν από κοντά πρέπει να ανέβουν 659 ολόκληρα σκαλιά που υψώνονται σε μορφή ζιγκ ζαγκ πάνω στον κατακόρυφο βράχο.

%IMAGEALT%

Ο Βράχος του Γκουαταπέ έχει ύψος 200 μέτρα, τα οποία καταλήγουν στην κορυφή με τη φαντασμαγορική θέα στο τοπίο με τη λίμνη που υπάρχει από την άλλη μεριά αλλά και μια καντίνα για να ξεδιψάσουν οι τολμηροί.

%IMAGEALT%
Η δυσκολία της ανάβασης δεν πτοεί τους τουρίστες οι οποίοι γνωρίζοντας και την ιστορία του έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να σκαρφαλώσουν στη μαγική κορυφή.
%IMAGEALT%

Ο Βράχος του Γκουαταπέ σχηματίστηκε εκατομμύρια χρόνια πριν και λατρευόταν ως θεότητα από τους κατοίκους τους Ινδιάνους που ζούσαν τότε στην περιοχή.

%IMAGEALT%
Αργότερα οι κάτοικοι της Γκουαταπέ και του Ελ Πενόλ διεκδίκησαν αμφότεροι την ιδιοκτησία του ιερού βράχου και σε μια απόπειρα να τον κατακτήσουν, οι κάτοικοι της πρώτης πόλης άρχισαν να γράφουν πάνω του το όνομά της με πελώρια λευκά γράμματα.
%IMAGEALT%
Αναγκάστηκαν όμως να περιοριστούν μόλις στα πρώτα δύο γράμματα (GU από το Guatapé) αφού οι αντίπαλοι τους σταμάτησαν μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει.
%IMAGEALT%

Εντάξει, δεν είναι και τα Μετέωρα αλλά η όλη εμπειρία είναι μαγνήτης για τους δραστήριους ταξιδιώτες.

%IMAGEALT%

 

%IMAGEALT%

 

πηγή