Το μικροσκοπικό πράσινο νησί όπου κυριαρχούν οι πιγκουίνοι

Συνήθως φανταζόμαστε τους πιγκουίνους σε ένα χιονισμένο τοπίο στην Ανταρκτική σε ένα λευκό και έρημο τοπίο. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι πιγκουίνοι ζουν σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα και οικοσυστήματα στο όλο το νότιο ημισφαίριο. Ένα παράδειγμα οικοσυστήματος όπου οι πιγκουίνοι κυριαρχούν είναι το καταπράσινο νησί Macquarie της Αυστραλίας.

Με μήκος περί τα30 χιλιόμετρα και σε απόσταση 1500 χλμ νότια της Αυστραλίας αυτό το απομονωμένο κομμάτι γης μπορεί να υπερηφανεύεται  για ένα μοναδικό και ποικίλο οικοσύστημα με μεγάλους πληθυσμούς ειδών από πιγκουΐνους, φώκιες και τα άλμπατρος.

Οι πληθυσμοί πιγκουίνων κυνηγήθηκαν σχεδόν μέχρι εξαφάνισης στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι πιγκουίνοι ήταν περιζήτητοι για το λίπος τους. Αλλά τα μέτρα διατήρησης που θεσπίστηκαν το 1960 και πιο πρόσφατα το 1997 ο χαρακτηρισμός του νησιού ως μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έχουν βοηθήσει να προστατευθεί το μοναδικό οικοσύστημα αυτού του νησιού και οι ευάλωτοι κατοίκοι του.

 

Image: Nick Rains/Corbis

04 Dec 2009, Macquarie Island, Tasmania, Australia --- King penguin colony on Macquarie Island in Australia --- Image by © Nick Rains/Corbis

Royal penguins and Southern elephant seals at Sandy Bay on Macquarie Island3
King penguin colony (Aptenodytes patagonicus), Macquarie Island, Sub-Antarctic, Polar Regions
King penguin colony (Aptenodytes patagonicus), Macquarie Island, Sub-Antarctic, Polar Regions
Stilbcarpa polaris
Royal Penguin (Eudyptes schlegeli) group walking, Macquarie Island, Australia
Το μικροσκοπικό πράσινο νησί όπου κυριαρχούν οι πιγκουίνοι
3
King Penguins Swimming
3
Royal Penguin (Eudyptes schlegeli) colony on beach, Macquarie Island, Australia
3
Καταπληκτική η φωτογράφηση του Nick Rains/Corbis.